Kromoterapija: valovne dolžine in frekvence barv – Bioptron terapija

Sonce oddaja svetlobo z različnimi frekvencami. Frekvence svetlobe je mogoče ločiti s svetlobnim lomom. Svetloba prehaja skozi kristalno prizmo, se lomi in razdeli na sedem barv sončnega spektra. Vsaka barva ima svojo frekvenco.

Če ločene barve usmerimo skozi naslednjo prizmo, bomo ponovno dobili belo svetlobo. Prvi znanstvenik, ki je v poznem 17. stoletju dokazal ta pojav, je bil Issac Newton, veliki britanski fizik.

Znano je, da se energija prenaša v valovih. Razdalja med valovi se imenuje valovna dolžina, število nihanj valov v eni sekundi pa je frekvenca. Večja kot je valovna dolžina, nižja je frekvenca. Vsaka barva ima svojo značilno frekvenco in valovno dolžino oziroma svoje specifične lastnosti.Barvna terapija Bioptron

Vijolična ima najkrajšo valovno dolžino, rdeča pa najdaljšo.

Za vijolično barvo je ultravijolična, ki je človek ne vidi, vendar prehaja skozi kožo. Ultravijolična barva povzroči zagorel videz kože in ubija bakterije.

Največjo valovno dolžino ima rdeča barva, ki je na nasprotni strani spektra. Za rdečo barvo je infrardeča, sledijo pa mikrovalovi, radarski, radijski in televizijski valovi, ki jih človek prav tako ne vidi.

  • Rdeča, oranžna in rumena barva imajo daljše valovne dolžine in dosežejo oko hitreje kot barve iz preostalega spektra. Ker so te barve povezane z ognjem in sončno svetlobo, jim pravimo tople barve.
  • Zeleno, modro in vijolično imamo za hladne barve. Potujejo v krajših valovih, zato potrebujejo več časa, da dosežejo naše oko. Povezani so z morjem, reko, nebom in zimskim jutrom.

Vsaka topla barva ima svojo komplementarno hladno barvo: rdeča – modra, oranžna – indigo modra, rumena – vijolična, zelena – rdeča (ciklama rdeča).

Svetloba BIOPTRON je polarizirana; elektromagnetno valovanje polarizirane svetlobe niha le v vzporednih ravninah, tako da ta svetloba prodre globoko v tkivo. Ne vsebuje ultravijoličnih žarkov in med tretmajem ne oddaja toplote. Cilj barvne in svetlobne terapije je zdravljenje vzroka bolezni, ne simptomov, torej ustvarjanje ravnovesja v telesu s spodbujanjem določenih fizičnih in čustvenih stanj.

 

Še nekaj video posnetkov o barvni terapiji:

bioptron barvna terapija čakre