Vodni filtri za pitno vodo – reverzna osmoza (RO)

Zakaj kupiti vodni filter z reverzno osmozo Waterdrop?

Dobili boste izredno kvaliteten filter vode, kar 30-50% ceneje kot v SLO. Tudi sam model je praktično enak kot v SLO trgovini, le pod drugo znamko. Gre za res odličen čistilnik vode. Edino z RO boste prepričani, da pijete res kakovostno vodo. Običajni filtri (ultra membrana, karbonski) odstranijo 80-99% nečistoč, RO pa kar >99%. Z mineralizacijsko kartušo boste povrnili minerale nazaj v vodo. Ker omenjena RO nima rezervoarja za vodo, ni potrebe po razkuževanju le tega in tudi precej manj prostora vam zavzame. Izjemen izkoristek vode, zavrže se le 1/3 vode, pri drugih RO pa tudi 3x več! Samo vzdrževanje je ugodno in letni strošek znaša ca 120-150 €. Montaža je zelo enostavna. Ne varčujte pri čistilniku vode, raje prihranite kje drugje, kajti čista voda je osnova za dobro zdravje.

Filtracija pitne vode

Reverzna osmoza (RO) je zelo učinkovita metoda filtracije vode, ki se uporablja v številnih domovih zaradi svoje sposobnosti odstranjevanja široke palete onesnaževal, ki jih druge filtracijske sisteme lahko spregledajo. Ta tehnologija uporablja polprepustno membrano za filtriranje delcev, vključno z raztopljenimi solmi, bakterijami, virusi in kemičnimi onesnaževali, kar zagotavlja, da je voda varna in čista za uživanje.

Eden glavnih razlogov za uporabo sistemov RO v domovih je njihova učinkovitost pri zmanjševanju kontaminantov, ki so lahko škodljiva za zdravje. Na primer, sistemi RO lahko odstranijo svinec, kar je ključnega pomena za gospodinjstva s starimi vodovodnimi sistemi, ki lahko izlužujejo svinec v vodo. To je vitalno za preprečevanje zdravstvenih težav, zlasti pri otrocih, kjer lahko izpostavljenost svinca vodi do razvojnih problemov.

Sistemi RO prav tako izstopajo pri izboljšanju okusa, barve in vonja vode z odstranjevanjem klora in drugih kemikalij, uporabljenih pri obdelavi mestne vode. To rezultira v bolj okusni in čistejši vodi, kar lahko izboljša izkušnjo pitja in kuhanja z vodo iz pipe.

Dodatna prednost je stroškovna učinkovitost čez čas. Čeprav so začetni stroški postavitve morda višji kot pri drugih metodah filtracije, sistemi RO običajno zahtevajo manj vzdrževanja in imajo daljšo življenjsko dobo filtrov v primerjavi z osnovnimi ogljenimi ali sedimentnimi filtri.

Poleg tega, za gospodinjstva na območjih s trdo vodo, sistemi RO lahko pomagajo upravljati in zmanjševati vodni kamen. To ne samo izboljša kakovost vode, temveč tudi pomaga zaščititi aparate pred nabiranjem vodnega kamna, kar podaljša njihovo življenjsko dobo in učinkovitost.

Na voljo so tudi drugi čistilniki pitne vode, vendar vam priporočamo RO model 600 ali 800.

Prednosti filtracije vode z RO:

Sistemi reverzne osmoze (RO) ponujajo več pomembnih prednosti v primerjavi z drugimi metodami filtracije vode v domovih, kar jih naredi za priljubljeno izbiro v številnih gospodinjstvih. Tukaj so nekatere ključne prednosti:

1. Najboljše odstranjevanje nečistoč: Sistemi RO so izjemno učinkoviti pri odstranjevanju širokega spektra nečistoč, vključno z bakterijami, virusi, težkimi kovinami (kot so svinec, arzen in živo srebro), fluoridom, pesticidi, nitrati, sulfati in še več. Polprepustna membrana v sistemu RO lahko filtrira delce velike do 0,0001 mikrona, kar je veliko manjše od velikosti, ki jo lahko obvladajo druge filtracijske tehnologije.

2. Izboljšan okus in vonj: Ker so filtri RO tako temeljiti, so še posebej učinkoviti pri odstranjevanju klora in drugih kemikalij, ki vplivajo na okus in vonj vode. To rezultira v vodi, ki ni samo varnejša, ampak tudi prijetnejša za pitje, kar morda ni tako dosledno dosegljivo s filtri na osnovi oglja ali sedimentnimi filtri.

3. Varčevanje s prostorom: Moderni sistemi RO so pogosto kompaktni in jih je mogoče namestiti pod umivalnik, ne da bi zasedli veliko prostora. V primerjavi z velikimi destilacijskimi enotami ali celostnimi sistemi filtrov RO ponuja rešitev za varčevanje s prostorom, ki je idealna za manjše domove ali stanovanja.

4. Stroškovno učinkovito vzdrževanje: Čeprav so začetni stroški namestitve sistema RO lahko višji, je vzdrževanje relativno nizko. Membrane in filtri RO je treba zamenjati manj pogosto kot filtri v drugih sistemih, kot so filtri na pipah ali vrči za filtriranje, ki zahtevajo pogostejše menjave.

5. Zmanjšanje trdote vode: RO je sposoben omehčati vodo z odstranjevanjem mineralov, odgovornih za trdoto vode. Kalcijev karbonat itak telo ne more uporabiti, tako da ni koristen.

6. Okolju prijazno: Z uporabo sistema RO doma zmanjšate odvisnost od ustekleničene vode, kar prispeva k manjši količini plastičnih odpadkov in nižjemu ogljičnemu odtisu zaradi zmanjšane transportacije in proizvodnje ustekleničene vode.

7. Z dodatno naravno mineralno kartušo povrnemo minerale nazaj v vodo. Če želite biti res brez skrbi, naj bo to investicija v dolgoročno zdravje, verjemite da vam ne bo žal, saj je čista pitna voda osnova za življenje.

Waterdrop G3P800 najboljši čistilnik pitne vode za vsak dom

[800 GPD Visoka zmogljivost]
Vodni sistem Waterdrop G3P800 filtrira 800 galonov vode na dan s hitrim pretokom, ki proizvede skodelico vode v samo 6 sekundah.
[Razmerje čiste do odpadne vode 3:1]
Brezrezervoarni sistem RO G3P800 porabi samo eno skodelico odpadne vode za proizvodnjo treh skodelic filtrirane vode, zahvaljujoč napredni tehnologiji razdeljevanja vode.
[UV sterilizacijska luč]
Opremljen z dolgotrajno LED lučko, ki se samodejno vklopi, ko voda teče mimo, in ima stopnjo sterilizacije do 99,9%.
[9-stopenjska filtracija]
Testirano s strani uradnega neodvisnega laboratorija (SGS), skozi 9-stopenjsko filtracijo, lahko G3P800 učinkovito zmanjša PFAS, fluorid, težke kovine, kot so svinec, krom, arzen, železo, radium in kalcij, soli, kot so nitrat in klorid, kot tudi velike delce.
[Zaupanja vredna certifikacija]
Certificiran po standardu NSF/ANSI 58 za zmanjšanje TDS in certificiran NSF 372 za material brez svinca. Poglejte rezultate testiranja sistema RO WD-G3P800.
[Pametna pipa]
Pridobite realnočasovne ravni TDS in kakovost vode s pametno pipo sistema.
[Stilsko oblikovanje]
Elegantno in brez rezervoarja, sistem RO G3P800 prihrani do 70% prostora pod umivalnikom, medtem ko konstantno proizvaja čisto vodo.

TEST filtracije waterdrop RO dobite tukaj.

Za nasvet nas pokličite na 070 727248 in pomagali vam bomo pri odločitvi glede na vaše potrebe.

 

Waterdrop vodni filter