Mnenja strank o Bioptron terapiji

Nevenka Vidmar Bevčar, BačaNevenka Vidmar Bevčar, Bačaulkus, bolečine, akne

Bioptron sem si izposodila z namenom,da pri sebi spet uspostavim pretok skozi en meridian ter možu zacelim odprte rane na nogah(posledica sladkorne).100% uspešno pri obeh. Ker sva imela aparat v izposoji cel mesec sem možu odpravila še bolečine v ramenu, starejšemu sinu in nečaku akne, moji mami pomagala pri imunski odpornosti, tašča si je kupila manjšo vezijo, ker je tako blagodejno vplivalo na počutje in je prišla premalokrat na vrsto. Sama sem si ob koncu poškodovala koleno in v samem startu uporabljala predvsem modro svetlobo v kombinaciji z ostalimi,kar mi je omogočilo,da sem že po nekaj dneh stopala na nogo. Izposojevalec prijazen in poslovno korekten. Naša širša družina izredno zadovoljna.

Dr. Marija Mitic, zobozdravnica – Cosmetic Dentistry & OrthodonticsDr. Marija Mitic, zobozdravnica – Cosmetic Dentistry & Orthodonticszdravljenje bolezni dlesni, ekstrakcija zob

V Healing Dentistry dr. Mitic in ekipa uporabljajo Bioptron za več rutinskih zdravljenj, vključno z preoblikovanjem dlesni, zdravljenje bolezni dlesni, ekstrakciji zob...

Ta pristop k zdravljenju mehkih ustnih tkiv je celosten, naraven in zelo učinkovit. Ne vključuje rezov in zmanjša ali odpravi potrebo po anesteziji. Druge prednosti, ki jih je treba upoštevati, vključujejo:

  • Zmanjšanje bolečine
  • Povečana cirkulacija in manjše otekline
  • Povečano sproščanje endorfinov ( naravna kemikalija za lajšanje bolečin).
  • Povečana limfna drenaža
  • Pospešeno obnavljanje tkiv in obnova celic
  • Manj brazgotin
  • Brez šivov
Klavdija Slapar, dipl. babica, svetovalka za dojenjeKlavdija Slapar, dipl. babica, svetovalka za dojenjebolečine med dojenjem, mastitis, razpokane bradavice

Kot svetovalka za dojenje se z ženskami pogosto srečam, ko čutijo močne bolečine med dojenjem zaradi razpokanih bradavic in tik pred ali po mastitisu ter celo po abscesu. Z uporabo Bioptrona imam res izjemne izkušnje - rane na bradavicah se hitreje celijo ob uporabi svetlobne terapije kot pri uporabi drugih sredstev. Pri mastitisu pa pogosto opažamo, da zastoji v dojki hitreje sprostijo, saj Bioptron pomaga tako pri celjenju poškodb kot tudi pri gretju tkiva od znotraj. Mamicam pogosto svetujem uporabo Bioptrona tudi kadar so že poskusile vse druge opcije in so na robu obupa. Zato bi vsem predlagala, da naj ne čakajo do zadnjega trenutka ali pa do tistega trenutka, ko jih v iskanje drugih rešitev vodi obup, saj se lahko le v nekaj dneh s pomočjo Bioptrona rešijo bolečin in ostalih izzivov.

Beti Drevenšek, PtujBeti Drevenšek, Ptujbrazgotine, bolečine

Mož je imel operacijo kolena in po dvomesečni uporabi Bioptrona 2x dnevno so brazgotine lepo zacelile, bolečine ob gibanju pa so se precej zmanjšale.

Dr. Suzanna Miniconi Orban, Dermatologinja in specialistka medicine proti staranju, Francija in MonakoDr. Suzanna Miniconi Orban, Dermatologinja in specialistka medicine proti staranju, Francija in Monakozdravljenje aken; izjava iz uradne strani

Moje izkušnje v praksi kažejo, kar vedo tudi ljudje z aknami, da je za odstranitev trajnih posledic nekaterih madežev potrebno več kot le čistilni losjon in krema. Akne lahko pomembno vplivajo na samozavest in splošno duševno zdravje.

V preteklosti so edino obliko zdravljenja aken predstavljale močne topične kreme, antibiotiki in retinoidi s številnimi stranskimi učinki. Danes pa je na voljo medicinska svetlobna terapija BIOPTRON – 100 % varna in klinično dokazana terapija za zdravljenje in obvladovanje aken. Proizvaja tako imenovano polarizirano medicinsko svetlobo, ki na optimalen način prodre v kožo. Ob uporabi te medicinske naprave samo deset do petnajst minut na dan se poveča uspešnost zdravljenja izbruha aken.

Polarizirana svetloba vsebuje posebne, enakomerne odmerke modrih in rdečih valovnih dolžin, ki jih vsebuje rumena svetloba. Modre valovne dolžine svetlobe BIO PTRON odstranjujejo bakterije, ki povzročajo akne, rdeče valovne dolžine pa pomirjajo vnetje in pomagajo zmanjšati žleze lojnice, ki proizvajajo odvečno maščobo, ki zamaši pore.
Možnost neboleče terapije brez zdravil je pogosto zelo učinkovita tudi v kombinaciji s praktično vsemi drugimi sredstvi za lokalno in splošno terapijo. Velika dodatna prednost svetlobne terapije je tudi stimulacija naravne tvorbe kolagena v koži, ki preprečuje brazgotine in zmanjšuje gubice in gube. Zato je tudi kakovostna naprava za zaviranje staranja.

Nace Sušnik, LjubljanaNace Sušnik, Ljubljanazlatenica

Za lučko Bioptron smo zvedeli, ko smo iskali alternativo za zdravljenje zlatenice pri dojenčku. Kljub prvotni skepsi smo bili navdušeni nad rezultati, kateri so že po prvem dnevu uporabe v kombinaciji z malenkost sončenja, pokazali pozitivne efekte, tudi po krvni raziskavi. Zelo smo bili zadovoljni, ker nam je bodizdrav omogočil najem v nedeljo, ko smo to najbolj nujno potrebovali. Hvala!

Ristić Srdjan, odbojkašRistić Srdjan, odbojkašbrazgotine, bolečine

Po operaciji sem imel veliko brazgotino, hematom in me je zelo bolelo. Začel sem uporabljati BIOPTRON 10 minut zjutraj in z indigo barvnim filtrom 10 minut zvečer neposredno na bolečem predelu. BIOPTRON je pospešil ločitev hematoma in pospešil sanacijo brazgotin. Sledila je tudi obnova funkcije in obnova mišične moči. Še vedno vsak dan uporabljam BIOPTRON za preventivo in ugotovil sem, da sem od njegove uporabe utrpel veliko manj poškodb.

Nataša GaberNataša Gaberpoškodbe sklepov psa, rehabilitacija

Bioptron je pomagal naši psički pri hitrejšem okrevanju po poškodbi sklepov. Prav tako ga je koristila celotna družina pri raznih vnetjih tetiv, sklepov... rehabilitaciji poškodb. Zelo priporočamo!

Fiona Novak, študentka fizioterapijeFiona Novak, študentka fizioterapijeoperacija artroskopije, površinska rana

Za Bioptron sem se odločila po operaciji artroskopije, ker me je zanimalo koliko mi bo brazgotina od šivov zbledela in z rezultatom sem zelo zadovoljna:)  Da se učinek Bioptrona še bolje vidi , sem "kot nalašč" padla s kolesom. Rezultat je bil že po drugem dnevu apliciranja neizmerno boljši! Prilagam sliko.

Dr. Christian Deperdu, dermatolog in specialist protistarostne medicineDr. Christian Deperdu, dermatolog in specialist protistarostne medicinepomlajevanje; izjava iz uradne strani

Polarizirano svetlobo BIOPTRON uporabljam v svojih protistarostnih centrih v Franciji, zlasti pred in po vbrizgavanju botoksa, polnil, PRP, mezoterapiji, terapiji z mikro iglami za zmanjševanje vnetja in podplutb.

Ms. Zinaida Storozhuk, RusijaMs. Zinaida Storozhuk, Rusijazobni vsadki

Bioptron sem uporabila za lajšanje močnega edema in vnetja ter zmanjšanje bolečine po operaciji hkratne vsaditve dveh zobnih vsadkov. Uporabljala sem ga za področje implantiranih zob 10 minut vsako uro v enem dnevu. Vgradnja zobnih vsadkov je potekala dobro. Ko je zdravnik, ki je opravil operacijo videl rezultat, je začel priporočati uporabo naprave tudi drugim pacientom.

Klavdija Slapar, dipl. babicaKlavdija Slapar, dipl. babicabolečine
Po prometni nesreči sem bila zaradi poškodbe in bolečin v desni rami vključena v fizioterapevtsko obravnavo, kjer sem po obravnavi imela še večje izzive z mravljinčenjem v desni roki in tudi bolečina ni izvenela. Po zaključeni fizioterapevtski obravnavi sem pričela tudi z redno uporabo Bioptrona, po kateri se je stanje hitro izboljšalo. Nivo bolečine se je zmanjšal na minimum, mravljinčenje je v polnosti izginilo. Poleg tega pa sem opazila, da je tkivo, kjer je bila terapija opravljena, tudi sicer bilo bolj mehko in sproščeno v primerjavi z mišicami na drugi strani telesa.
Aldo B., ZagrebAldo B., Zagrebulkus

ulkus na stopaluŽelio bi vam ispričati moje iskustvo s Bioptron-Zepter lampom. Na lijevom stopalu mi se kao posljedica natiska stvorila ranica. Nikako nije zacjeljivala bez obzira što sam odmah išao liječniku, na medicinsku pedikuru, vaskularnom kirurgu...itd. Malo sam se uplašio jer sam diabetičar a ta ranica nije zacjeljivala godinu dana. Tada sam si isposudio lampu te sam nogu počeo tretirati dva puta dnevno po 10 min. Nakon nepunih 15 dana rana je zacijelila i potpuno se sanirala. Šaljem vam i fotografije gdje se vidi noga prije i nakon tretmana. A sad nakon par mjeseci se više uopće ne vidi gdje je bila ranica...

 

Ms. Biljana Obradović, Beograd, SERBIA TV host and FC Partizan PR ExecutiveMs. Biljana Obradović, Beograd, SERBIA TV host and FC Partizan PR Executiveantiaging, imunski sistem; izjava iz uradne strani

Bioptron uporabljam kadarkoli lahko, tako za kozmetične namene kot za vneto grlo, nizek imunski sistem itd. Ker nisem ljubiteljica operacije, vedno poskušam na naraven način odstraniti kakšno novo gubo na obrazu. Opazila sem, da če redno uporabljam svetlobno terapijo, se zmanjšajo mimične gube na obrazu in čelu. Na ta način je naravna sinteza kolagena stimulirana. Rad bi imela velik aparat, tako da lahko zdravim celoten obraz naenkrat. Po zelo močni anesteziji nisem bila zmožna odpreti ust in jesti tri tedne. Sčasoma sem se spomnila zdraviti to mesto z lučko in po samo 48 urah, se se vse moje mišice sprostile in sem se vrnila na vsakdanje obveznosti.

Petra HladnikPetra Hladniksinusi, vnete dlesni, bolečine

Zdravljenje z Bioptronom Pro 1 toplo priporočam pri težavah s sinusi in vnetimi dlesnimi ter paradontozo. Po izkušnjah drugih pozdravi tudi gronolom. Pogostejša uporaba ustavi širjenje paradontoze.

Bolečina v celotnih sinusih se je zmanjšala že po prvi uporabi. Glede na desetletja trajajoče težave s sinusi, ki so v zadnjih treh letih postale nevzdržne (migrene, slabosti, bolečine v zobeh, …..), je 14 dnevno zdravljenje z bioptronom odpravilo bolečine. Sinuse sem zdravila od 1x do 3x dnevno do max 6 min. Potrebno je le paziti, da je prostor primerno ogret in da se po zdravljenju ostane na toplem.

Kljub temu, da sem preobčutljiva na toploto in mraz, v obraz pa otekam, je po prvotni reakciji na toploto bioptron po kakem tednu uporabe zmanjšal otekanje obraza, občutljivost obraza na mraz in toploto ter rdečico na obrazu.

Napravo sem uporabila tudi za zdravljenje posledic udarca na stegnu. Pet mesecev po padcu je še vedno viden hematom oz. posledica hematoma na koži ter udolbina na stegnu. Po 6x zdravljenju na mestu udarca se je udolbina občutno zmanjšala.

Zdravim tudi na otip boleč predel pod brado, v predelu čeljusti. Od česa je ta bolečina na otip, ne vem. Slikanja prav tako niso pokazala nič nenavadnega. V glavnem, tudi v tem delu bioptron uspešno opravlja svojo funkcijo. Po 6x zdravljenju po 2x od 5 do 7 min na dan, je ta predel na otip skoraj ne boleč.

V tem času sem se tudi prehladila in bioptron parkrat uporabila tudi za pomiritev bronhijev. Bioptronova toplota je blagodejno vplivala tudi na bolečo ahilovo tetivo že po 2x uporabi.

Sem neizmerno zadovoljna z učinki bioptrona.

S. SadienS. Sadienotekle noge, revmatizem, krči; izjava iz uradne strani
Nisem ponosen priznati, da že več kot 60  let nisem vedel, da se otekle noge, bolečine v sklepih, mišični krči, revmatizem in fibrozitisi lahko lajšajo s pravilno cirkulacijo krvi.
Drhtim, ko se spominjam o mojih neskončnih urah trpljenja, ker nikoli nisem bil obveščen o resničnih dejstvih. Pred 3 tedni sem bil uveden v BIOPTRON terapijo, kjer sem dnevno 40 minut uporabljal lučko v 10-dnevnem obdobju. Rezultati so bili naslednji:
a) Strdki v krčnih žilah so postali mehki.
b) Drobne žile, zaradi katerih so mi noge postajale črne barve, so izginile skupaj z ponavljajočimi se mišičnimi krči.
c) Neznosne bolečine v spodnjem delu hrbta, ko poskušam hoditi naravnost, ni več.
d) Moji stalni glavoboli, zaradi katerih sem jemal 3 do 4 praške na dan, so se zelo zmanjšali.
e) 40 let je bila barva kože v spodnjem delu nog črno-siva. No, danes se je moja barva kože vrnila v normalno in se ujema z barvo mojega zgornjega dela nog.
Moj nasvet vsem, ki trpijo za bolečinami je, da ne sprejemajo bolečine ker lahko živijo brez nje s takojšnjo uporabo svetlobne terapije.
Nika F. , LjubljanaNika F. , LjubljanaRane pri psu

Bioptron Zepter sem uporabljala pri psički, katera je imela rane na tački. V treh tednih so se rane zacelile. Zelo priporočam.

Onkolog dr.Walter Surböck, AvstrijaOnkolog dr.Walter Surböck, AvstrijaVideo izjava od Zepter Slovenija

Onkolog dr.Walter Surböck iz Avstrije predstavlja svoje praktične ugotovitve o uporabi Bioptron hiperpolarizirane svetlobe pri zdravljenju onkoloških bolnikov.

Marjana Furlan, PodragaMarjana Furlan, Podraga

S svetlobo Bioptron smo si zdravili komolec, koleno in ramo. Prvi rezultati so vidni že po dobrem tednu.

Petra K. , LjubljanaPetra K. , Ljubljanaherpes

Velikokrat se mi pojavljajo herpesi na ustnici. Pri zdravljenju si pomagam z lučko Bioptron, ki mi pri redni uporabi pomaga pri hitrejšemu celjenju. Po nasvetu Bodizdrav sem si začela svetiti tudi vranico, ki naj bi bila pomembna za delovanje imunskega sistema. Ob izposoji se dobi tudi knjižica s primeri uporabe, saj se Bioptron svetloba lahko uporablja za vse dele telesa, zato terapije priporočam vsem, ki imajo kakršne koli bolečine.

Prof. Dr. med. Joachim Drevs, specialist za interno medicinoProf. Dr. med. Joachim Drevs, specialist za interno medicinoVideo izjava

Na začetku smo bili skeptični ali bo lahko svetlobna terapija kaj pomagala, po 5 letih uporabe pa lahko pritrdimo, da so rezultati odlični.  Svetloba Bioptron pospešuje procese celjenja in lajša akutne in kronične težave. V svoji kliniki kjer imamo tudi onkološke paciente redno uporabljamo Bioptron. Poslušajte kaj pravijo naši pacienti o terapiji Bioptron. Vklopite SLO podnapise.

Apolonija Bobnar, LjubljanaApolonija Bobnar, Ljubljanaceljenje rane in artritis

Poškodovala sem si podlaket, nerodno sem padla na štor od akacije. Pokončen del štora se mi je zaril 5 cm v podkožje. Po redni zdravniški oskrbi prvih 14 dni se rana ni celila. Ni bilo izgledov, kdaj celjenje ranese bo rana zacelila, če se sploh bo. Po nadaljnji kirurški oskrbi, ob dodatni svetovani uporabi naravnih zdravil in Zepter lučke, se je rana zarasla in pozdravila v nadaljnjih 14 dneh. Zelo sem hvaležna zdravniku, ki me je napotil na iskanje te Zepter lučke. Po tem, ko sem si pozdravila to globoko rano, sem začela zdraviti še artritis na rokah, in zadeva DELUJE! Otekline na členkih so manjše in bolečine izginjajo. HVALA!

Metoda KrčMetoda Krčatopijski dermatitis, šen, operacija

Bioptron sem si sposodila prvič za hčerko pri zdravljenju atopijskega dermatitisa. Z njim zdravijo kožo tudi v zdravilišču Debeli rtič. Po nekaj terapijah se ranice začnejo celiti in prizadeta koža je izboljšana. S terapijo z bioptronom smo preprečili izbruh ponavljajočega se šena na nogi. Bioptron sem uporabljala za okrevanje po operaciji kolena. Oteklina je hitro splahnela, bolečine so bile majhne.

Frédéric Rivoalan, dr. med., specialist rekonstruktivne plastične in estetske kirurgijeFrédéric Rivoalan, dr. med., specialist rekonstruktivne plastične in estetske kirurgijepresaditev las; izjava iz uradne strani

Svoj mednarodni sloves na področju presaditve lasnih mešičkov utrjujem že od 1995 in od takrat sem presadil že 4000 graftov. Najučinkovitejše rezultate ob uporabi medicinske svetlobne terapije BIOPTRON sem opazil po presaditvi las z mikro-grafti in PRP (trombocitna plazma). V mnogo primerih presaditev las ni učinkovita, zato smo razvili naprednejši postopek s trombocitno plazmo v kombinaciji s terapijo BIOP TRON, ki olajša bolečine po operativnem posegu ter ublaži vnetje in razdraženo kožo. Ta postopek vsebuje vsaj 3 ali 4 terapije BIOP TRON na teden v obdobju 3 tednov. Na to temo je objavljenih veliko raziskav. Iz objavljenih rezultatov in izidov je jasno, da se učinkovitost postopka PRP v kombinaciji s svetlobo BIOP TRON okrepi in izboljša, lasje pa so do 40% gostejši v primerjavi s postopkom PRP brez uporabe terapije BIOP TRON. Pacienti, ki uporabljajo Bioptron, opažajo manjše izpadanje las in vidno zmanjšanje prhljaja po 2 mesecih, pa tudi bolj sijoče lase. Celotno mnenje je tukaj.

Družina Leskošek, VelenjeDružina Leskošek, Velenjepreležanine, artritis, bolečine

Naša mama je v bolnici dobila hude preležalnine. Bile so tako obsežne in globoke, da je prišlo do nekroze (odmiranje tkiva). Med rehabilitacijo, so na njeni koži začeli uporabljat Bioptron.
Rezultati so bili neverjetni! Koža se je začela celiti dobesedno pred našimi očmi. Sicer je trajalo dlje, kot smo pričakovali, toda preležalnina je bila res huda.Vmes smo preostali družinski člani
začeli uporabljat Bioptron tudi za druge probleme: za bolečo ramo, za bolečine v križu ter zelo uspešno za artritis na rokah. Napravo Bioptron smo si sposodili od g. Ribariča, ki je bil vedno na voljo z dobrim nasvetom. Naša izkušnja tako z Bioptronom, kot z g. Ribaričem, je bila izredno prijetna. Hvala.

ga. VIERA ŠVECOVÁ, Slovaškaga. VIERA ŠVECOVÁ, Slovaškaantiaging, celjenje ran, opekline, bolečine v sklepih; izjava iz uradne strani

Od prvega dne, ko smo ga kupili, je naš domači zdravnik in zahvaljujoč njemu obvladujemo svoje zdravstvene težave, ne da bi morali obiskovati zdravnike ali jemati zdravila.
Uporabljamo ga predvsem za zdravljenje manjših poškodb in opeklin, saj pospešuje celjenje. Pred nekaj dnevi sem se porezala z zelo ostrim nožem tako hudo, da sem mislila, da mi ne bo uspelo brez obiska zdravnika. In verjeli ali ne, BIOPTRON je opravil odlično delo! Danes sploh ne vem, kje je bila rana.
Moj mož je strasten nogometaš in vsake toliko ga mučijo bolečine v sklepih. Po aplikaciji svetlobe bolečine izginejo, sklepi pa so bolj gibljivi. Vsakič, ko se pojavi prehlad ali vnetje sinusov, uporabimo lučko. Sinusitisa se znebim v 2-3 dneh, medtem ko običajno traja 7 dni.
Od dneva, ko sem izvedela, da je lučka učinkovita tudi pri preprečevanju staranja, ga uporabljam tudi v ta namen. Vsak večer si skušam ukrasti trenutek zase, da si na obraz nanesem svetlobo. Za krepitev njenih učinkov proti staranju uporabljam tudi kozmetične izdelke SWISSO LOGICAL. Komplimenti, ki jih pogosto prejemam, so najboljši dokaz njegovih učinkov brez primere. Terapijo uporablja cela naša družina. Pred kratkim sem ga posodila snahi in moram priznati, da sem ga zelo pogrešala.

Sandi, CeljeSandi, Celje

Veliko let sem imel tur na vratu, ki je bil precej velik. Turi so eno najpogostejših vnetij kože, ki ga večinoma povzročijo bakterije. Občasno se je zelo povečal in postal boleč ter poln gnoja.
Bolečina je trajala kar nekaj dni. V kolikor je dozorel sem ga počil, čeprav to ni priporočljivo. Tudi ko sem iztisnil gnoj, je še vedno ostala izboklina. Tur se je vsako leto ponovil. Nato sem
poskusil z Bioptron lučko. Svetil sem si ca 2 tedna. Tur je popolnoma izginil brez stiskanja, bolečine ni bilo več.

Mrs. Stanislava Bártová, Radiolog in ToksikologMrs. Stanislava Bártová, Radiolog in Toksikologkronični prehlad, kašelj, vnetje mandljev in ušes, herpes; izjava iz uradne strani
Čeprav sem radiolog in sem opravila izpit za lasersko terapijo, se v šoli še nismo učili o svetlobni terapiji BIOPTRON. Seveda sem vedela za učinke in uporabo svetlobe v medicini, a dolgo časa nisem imela pojma, da je na trgu na voljo neka naprava za svetlobno terapijo, primerna za domačo uporabo in patentirana. Po rojstvu mojega sina sem si sposodila BIOPTRON napravo, da sem jo poskusila. Po več prošnjah sem se čudila ugotovitvi, da je ta švicarski čudež lahko čudovito ozdravil kronični prehlad mojega sina. Ko je spal, sem svetlobni žarek vedno usmerila na njegov nosni koren 2-3 minute in rezultat je bil takojšen. Do danes, ko spi in začuti svetlobo, se samodejno obrne tako, da ga svetloba BIOPTRON doseže . BIOPTRON je dobro delal na sinovem kroničnem prehladu, kašljanju, mandljih, herpesu, vžigalnicah, lajšanju bolečin zaradi gingivitisa in okužbe ušes (otekla ušesa po plavanju v bazenu), praske, različne purulentne zadeve, koprivnica po vsem hrbtu.
Luka C., MariborLuka C., Mariborzimska depresija

Boril sem se s sezonsko afektivno motnjo oz. neko depresijo že vrsto let in ta težava je močno vplivala na moje življenje. Dolgi, mračni zimski dnevi so vedno zmanjšali moje razpoloženje in raven energije. Potem mi je terapevt priporočil, naj poskusim terapijo s  svetlobo in to je spremenilo vse.

Napravo najamem na začetku zime za približno mesec in rezultati so presenetljivi. Izboljšanje mojega razpoloženja in splošnega počutja je opazno. Le ta oddaja naravno svetlobo, ki simulira sončno svetlobo in mi pomaga učinkovito premagovati zimske melanholije. Je kot eksplozija sonca kar v mojem domu. 🙂

Ne morem dovolj pohvaliti, kako je to izboljšalo moje življenje. Postala je nepogrešljiv del moje zimske rutine in ne obremenjujem se več z zimo. Če trpite zaradi zimske depresije, vam toplo priporočam, da se posvetujete z zdravnikom in preizkusite Bioptron - morda je rešitev, ki jo iščete...

Samanta M., KoperSamanta M., Koperrana pri psu

celjenje rane pri psuBioptron je pomagal mojemu psu pri hudem bakterijskem vnetju kože (hotspot). Rana se kljub antibiotikom, razkuzevanju in mazilom ni celila vec kot mesec dni. Po zacetku uporabe Bioptron svetlobe 2x dnevno, se je rana zacelila v 14.dneh. Za popolno celjenje pa smo Bioptron uporabljali 1mesec. V uporabi sta bili najvec zelena in rumena leča. Priporočam!

Bojana Pivec, KoperBojana Pivec, Kopersinusi, zlom, koža

Bioptron mi je zelo pomagal pri vnetju sinusov. Pomagal mi je tudi pri zlomu zapestja. Vnuki so dobili bakterijsko okužbo kože, ob uporabi mazila in bioptrona se je bistveno prej pozdravilo in
zacelilo.

Kamala MamedovaKamala Mamedovaparadontoza
Želim deliti svoje izkušnje z uporabo Bioptrona za paradontozo. Zadnjih nekaj let sem imela občasne težave z zobmi. Stomatolog mi je razložil, da imam paradontalno bolezen, ki sega od preprostega vnetja dlesni do resnih bolezni, ki povzročijo večje poškodbe mehkega tkiva in kosti, ki podpirajo zobe. V najslabšem primeru bi lahko izgubila zobe. Redno sem obiskovala svojega stomatologa in nenehno prejemala zdravljenje, vendar nisem mogla dobiti neprekinjenega pozitivnega rezultata.
Potem sem slišala za zdravljenje svetlobne terapije v stomatologiji od enega od mojih prijateljev in se o tem pogovorila z mojim stomatologom. Pravzaprav ni imel izkušenj z uporabo svetlobne terapije do sedaj. Strinjala sem se s stomatologom, da poskusim svetlobno terapijo in smo začeli prejemati svetlobo z ročno lučko MedAll, 2 krat na dan za 5 minut. Po 4 dneh smo opazili pozitivno dinamiko. Čez 10 dni se je moj problem popolnoma razblinil. Moj stomatolog je bil presenečen nad rezultati. Zahvaljujoč aparatu, zdaj lahko varujem ustno votlino pred raznimi boleznimi.
Dr. Miloslav Ptáček, Češka , porodničar in ginekologDr. Miloslav Ptáček, Češka , porodničar in ginekologCarski rez, pooperativne brazgotine, strije; izjava iz strani Bioptron
"I first heard of the effects of the medical use of light therapy more than ten years ago, probably some time in the middle of 2001. I basically started using BIOPTRON immediately in my outpatient work, as well as at Neratovice hospital, where I worked as a secondary doctor on the obstetrics and gynaecology ward until 2009.
 “I use BIOPTRON phototherapy, with very good results, both to prevent stretchmarks for pregnant women and to treat post-operative scars, e.g. after a cut to the perineum, a Caesarean section, etc., as well as for breast-feeding mothers. The individual effects of BIOPTRON cannot really be separated from each other in practice, because they supplement each other and have a synergy effect. To put it very simply, we can say that when using phototherapy as prevention against stretchmarks the stimulation effect, which is preferred, is of the greatest use. If phototherapy is indicated in post-operative care, then all effects are obviously utilised—stimulation, analgesic and anti-inflammatory. BIOPTRON helps primarily with chronic inflammation, such as chronic candida albicans or yeast infections, in cases where the mucous membrane is weakened and has a tendency to get inflamed. In this case the stimulation effect of polarised light can have a very positive effect and is indicated as a supplementary treatment. When an inflammation itches, stings or hurts a woman, the analgesic effect is useful. Treatment using BIOPTRON takes place for chronic inflammations over several weeks, usually three to four of them. I have very positive opinion on treating keloid scars using light therapy, because with keloid scars when using a BIOPTRON lamp and suitable ointments we achieve a marked improvement. If treatment is done conscientiously, the keloid weakens (i.e. it loses volume) and loses colour. In this way we achieve a marked aesthetic improvement in the appearance of a keloid scar, which will be appreciated, in particular, by women in the summer, when reddened, wide scars above the skin’s surface attract undesirable attention from other people, for example at the swimming pool. The aim of the treatment is therefore wholly aesthetic—to reduce the volume and degree of the reddening of the scar. The same rule applies here as well: the sooner you start, the better the results are. A keloid scar can obviously be surgically removed, but it is necessary to realise that when it is operated on a new scar comes into being, and if we do not treat this new scar, and if the treatment of the new scar is neglected, it can again become a keloid scar. when treating scars one aspect is the aesthetic side, i.e. the resulting form of the scar, but medical aspects also play a role here, specifically facilitating and accelerating the course of healing. Light therapy significantly helps, in particular, patients who do not heal well, e.g. obese women, where it contributes to easier healing, in particular as prevention of inflammatory complications. It is again necessary to emphasise that from the practical viewpoint that it is important to start healing any scar—not only following a Caesarean section or perineum cut—as soon as possible, ideally right after the procedure. If I am to be more specific and describe the healing process in more detail, then our assumptions are that the primary scar will come into being within a week of the procedure and heal into its final form within approximately a month. And we need the healing process to take place until the fourth week the way we want it, meaning without complications, and to speed up and support the healing processes as much as possible. And the medicinal effects of a BIOPTRON lamp are a significant help in this. Overall we can say that if a scar starts to heal with the help of light therapy immediately after birth, it is then better-looking, i.e. thinner and paler, thanks to the anti-inflammatory effects of polarised light. I would recommend treatment using BIOPTRON for everybody that needs it. Light therapy is great, in particular, to prevent stretchmarks or when treating all types of scars in general or cracked nipples. My experience of light therapy, going back more than ten years, is very positive. The treatment helps mothers in both medical terms, i.e. it accelerates the healing of their organism, and also helps them psychologically—the women have the feeling that they are doing something for themselves and their health—and last but not least it is also a very good treatment from the economic viewpoint, because it is affordable basically to everybody and saves money otherwise paid from health insurance”.
Dr. Jasmina Lalosevic, ustanoviteljica protistarostne klinike Aesthetic Med.Dr. Jasmina Lalosevic, ustanoviteljica protistarostne klinike Aesthetic Med.pomlajevanje; izjava iz uradne strani

Žarki svetlobe BIOPTRON, ki prodrejo v kožo nenehno spodbujajo nastanek kolagena v koži za mladosten, sijoč in svež videz v samo dveh tednih.

E. Kurer, DanskaE. Kurer, Danskapomlajevanje, izjava iz strani Bioptron

Svetlobno terapijo BIOPTRON uporabljam za preprečevanje znakov staranja. Opazila sem, da so gubice in globlje gube izginile, moja koža pa je videti mlajša. Z rezultati sem zelo zadovoljna in uporabljam jo vsak dan.

Jelka Lesjak, HrastnikJelka Lesjak, Hrastnikparodontoza

Z Bioptronom sem si pomagala pri paradontozi. Ob nitkanju in izpiranju zob so mi dlesni krvavele. Po 2 mesečni terapiji opažam da krvavitev ni več.

Sanda Bernjak, LjubljanaSanda Bernjak, Ljubljana

Bioptron lučko je koristila mama, ki je imela ulkus na goleni več kot 3 leta. Po 3 mesecih uporabe je ranica minimalna. Toplo priporočam.

Ines Amon, CeljeInes Amon, Celjedojenje

Pri dojenju so se mi poškodovale bradavice in po priporočilu številnih mamic sem se odločila za najem Bioptron lučke. Lučka mi je v zelo kratkem času pomagala pozdraviti bradavice in dojenje je bilo zopet prijetno in brez bolečin. Priporočam!

Mateja Vrhovnik, DomžaleMateja Vrhovnik, Domžale

Bioptron lučko sem si izposodila po nasvetu sodelavke, ko sem zaradi kalcinacije v ramenih in posledičnih bolečin bila primorana omejiti igranje badmintona. Po 10 dneh redne uporabe sem opazila znatno izboljšanje, tudi po treningih bolečina ni bila prisotna.

Dr. Natalia A. Zhevago, specialistka fotomedicine in fotoimunologije, Inštitut za citologijo Ruske akademije znanostiDr. Natalia A. Zhevago, specialistka fotomedicine in fotoimunologije, Inštitut za citologijo Ruske akademije znanostikašelj, zamašen nos, zmanjšanje utrujenosti, apetit; izjava iz strani Bioptron

Svetlobna terapija BIOPTRON vodi do popolnega okrevanja in opaznega okrevanja pri 92 % otrok, medtem ko učinkovitost zdravljenja z zdravili ne presega 70 %. Po prvi terapiji so bile opažene pozitivne spremembe, po drugi in tretji terapiji pa zmanjšanja kašlja, rdečega grla, izboljšanega dihanja skozi nos, spanja, apetita, pa tudi za zmanjšanje utrujenosti in razdražljivosti. Celotna izjava je tukaj.

Sergey Bubka, večkratni svetovni in olimpijski prvak.Sergey Bubka, večkratni svetovni in olimpijski prvak.športne poškodbe; izjava iz strani Bioptron

Zdravilno moč terapije BIOPTRON uporabljam v svoji atletski šoli za zdravljenje športnih poškodb in spodbujanje dosežkov.

Dr. Kira A. Samoilova, prof. dr., vodilna mednarodna znanstvenica na področju fotobiologije in fotomedicineDr. Kira A. Samoilova, prof. dr., vodilna mednarodna znanstvenica na področju fotobiologije in fotomedicinecelotna izjava je dostopna na uradni strani

Po 18 letih intenzivnih študij učinkov svetlobne terapije BIOPTRON smo uspeli razložiti mehanizme njenih glavnih sistemskih učinkov – protivnetnih in imunoregulatornih učinkov, celjenje ran, preprečevanje raka in normalizacija presnovnih procesov. Ti učinki se razvijejo zaradi fotomodifikacije krvi v zgornjem ožilju kože. Vredno je omeniti, da osvetljevanje majhne površine kože vodi do sprememb prostornine krvi v celotnem krvnem obtoku. To je nedvomno povezano z edinstvenimi fizikalnimi lastnostmi svetlobe BIOPTRON: njene vidne in infrardeče polikromatske komponente posnemajo parametre spektra in gostote moči dveh prevladujočih vrst sončnega sevanja, ki je glavni dejavnik vpliva na okolje. V procesu evolucije je svetloba spodbudila razvoj koristnih prilagoditvenih mehanizmov v živih organizmih.

Nika M. , LjubljanaNika M. , Ljubljanarana po operaciji

Bioptron sem uporabila za obsvetljevanje rane po operativnem posegu. Uporaba lučke je zelo enostavna in popolnoma neboleča. Rezultate sem začela opažati zelo hitro, rana se je hitro zacelila in
rdečina brazgotine ravno tako hitro uplahnila. Kar pa je najbolj pomembno, rana se je dobro in lepo zacelila. Priporočam vsem, ki bi si po posegu želeli zmanjšati bolečino in minimalizirati brazgotinjenje rane.

Sylvia Esch, klinika za živali, NemčijaSylvia Esch, klinika za živali, NemčijaVideo izjava

Pri zdravljenju živali si pomagam z Bioptronom. Pomaga pri ekcemih, vnetju oči, spodbujanju metabolizma, itd. Uporabljam jo pri kačah, mačkah, želvah, papigah, kuščarjih, psih ... Vklopite SLO podnapise.

Johan VERTONGEN, psihoterapevtJohan VERTONGEN, psihoterapevtšportne poškodbe

“With more than 25 years experience in treating a wide variety of injuries and conditions including sports injuries, only with BIOPTRON, I have achieved excellent results in the treatment of many of my patients. The accelerated and complete wound healing effects of BIOPTRON Light Therapy is associated with immediate and effective pain relief by improving blood supply, relieving muscle spasm and reducing pain signals. BIOPTRON helps my patients to recover quickly and safely and to prevent recurrence or re-injury with lasting effect”.

Dr. Lyudmila Vedeneeva, endokrinologinjaDr. Lyudmila Vedeneeva, endokrinologinjaizpadanje las, alopecija; izjava iz uradne strani
Za zdravljenje tako resne bolezni, kot je alopecija, uporabljam bioptron napravo, ko vaš imunski sistem pomotoma napade lasne mešičke. Leta 2013 sem razvila posebno metodologijo za zdravljenje alopecije in dandanes uspešno uporabljam to metodologijo. Zdravljenje je temeljilo na naslednjih lastnostih svetlobne terapije BIO PTRON: izboljšanje mikrocirkulacije, antiedema in protivnetnih učinkov, revitalizacije in blagega stimulirajočega učinka na rast las. Krepitev učinka dosežemo z uporabo barvne terapije. Tečaj zdravljenja je sestavljen iz 10-15 postopkov 1 ali 2-3x na teden. Zahvaljujem se podjetju Zepter za razvoj BIOPTRONa, ki nam omogoča uporabo v klinični praksi in doseganje najboljših rezultatov.
Sebastjan R., PiranSebastjan R., Piranpoškodba ahilove tetive

Pri športu sem si poškodoval ahilovo tetivo. Ahilova tetiva povezuje mečne mišice s peto. Gre za zelo občutljiv del telesa, ki se lahko hitro vname oziroma poškoduje. Nisem več mogel hoditi v hrib in športati, vse kar sem lahko počel so bili lahki sprehodi. Stanje je trajalo nekaj mesecev, zato sem obiskal fizioterapevta, ki mi je delal različne stvari (teker, masaža, ultrazvok...)  in po ca 10 terapijah stanje ni bilo nič bolje. Spomnil sem se na lučko Bioptron in začel svetiti po 10 min dnevno. Ko me je po 2 tednih terapije ahilova tetiva nehala boleti (po več mesecih), sem mislil da sanjam in da je to samo slučaj. Nato je bolečina trajno izginila po več mesecih odpovedovanja normalnemu življenju! In tako sem začel z izposojo aparatov, da pomagam tudi drugim ljudem.

Petra, KranjPetra, Kranjpoškodbe bradavic pri dojenju

Svetovalka za dojenje mi je priporočila Bodizdrav in sicer , da naj si pri njih izposodim Bioptron, ker sem imela bolečine pri dojenju in jasno poškodovane bradavice. Moram reči, da zgolj po nekaj dneh so se bradavice vidno celile, bolečine pa so praktično izginile. Dojenje je sedaj tako kot mora biti, brez solzic. 🙂

Klavdijo Babič, KoperKlavdijo Babič, Koperbolečine v ramenu

Bioptron lučko sem si izposodil po posvetu z Bodizdrav. Že dalj časa imam bolečine v ramenu zaradi vnetja in natrganih vezi. Po rednih terapijah z lučko 2 x na dan po 4 min po ca 30 dneh se je zmanjšala bolečina za ca 60%.

Ana , Slovenske konjiceAna , Slovenske konjicedojenje

Kot doječa mati sem se srečala s pogosto in bolečo težavo - poškodovanimi bradavicami. Nelagodje je bilo mučno in je oteževalo povezovanje z mojim dojenčkom. Sreča pa je bila na moji strani, saj mi je medicinska sestra priporočila uporabo Bioptron terapije za zdravljenje poškodovanih bradavic.

Sprva sem bila malo skeptična, toda že po nekaj seansah nisem mogla verjeti razliki. Pomirjujoča svetloba ne samo, da je zmanjšala bolečino, temveč je tudi bistveno pospešila proces celjenja. Najboljše pri tem je, da je terapija neinvazivna in povsem varna. Lahko sem nadaljevala z dojenjem brez skrbi. Prav zares sem hvaležna medicinski sestri, ki je predlagala to rešitev in želim svojo izkušnjo deliti z drugimi doječimi mamami. Bioptron terapija mi je omogočila, da sem lahko uživala v dragocenih trenutkih z mojim sinčkom brez nelagodja.

D. Simenonova, RusijaD. Simenonova, Rusijaartritis - izjava iz strani Bioptron

Bolečine zaradi artritisa me mučijo že deset let. Po priporočilu sem začela uporabljati svetlobo BIOPTRON dvakrat na dan za deset minut. Že od prve terapije dalje sem opazila pozitiven učinek na bolečino. Hkrati pa terapija ne vključuje zdravil in je varna in udobna. Spet sem začela živeti normalno!

Povej svojo izkušnjo!


V kolikor ste bili zadovoljni s terapijo lahko napišete mnenje:
* obvezno polje

Dovoljene priponke (jpg,jpeg)
Max velikost 1mb

Vsa mnenja so zgolj mnenja strank in ne odražajo nujno stališča Bodizdrav.si. Kopiranje brez privolitve Bodizdrav ni dovoljeno!