Generator ozona – ozonator najem

Generator ozona za čiščenje prostorov in vozil z ozonom vam bo izdatno olajšala zagotoviti ustrezno higieno in svežino v vaših prostorih. Napravo

Generator ozona za stanovanja, pisarne in vozila

enostavno postavite v prostor, jo priključite na elektriko, prostor zaprete in počakate. Za osvežitev prostora do 50m3 je potrebno približno 15 minut in 60-120 minut za razgradnjo odvečnih molekul O3 v O2.

Naprava je prenosna za prostore od 50 do 200m3. Ozonator v prostor vpihuje čisti ozon (O3), ki uničuje vonj po vlagi, plesni, dimu, cigaretah, živalih,… prostor pa ostane svež in poln kisika. Molekule ozona prodrejo tudi v najmanjše špranje v prostoru.

Ozon (O3) ima v zraku življensko dobo približno dve uri v vodi pa nekaj minut, nato pa razpade na O2 – čisti kisik. Na ta način se izognemo stranskim učinkom v obliki polucije okolja.

Ozoniranje je primerno v različnih okoljih in za različne namene, spodaj pa navajamo nekaj najbolj pogostih načinov uporabe.

Generator ozona – osvežitev za hotelske sobe in apartmaje

Hotelski in apartmajski gosti imajo različne življenjske stile, vsi pa se želijo nastaniti v prostoru, ki je brezhibno očiščen. V ta namen vam ponujamo ozoniranje.
Namesto uporabe za človeka in naravo škodljivih kemičnih snovi uporabimo naravni plin ozon, ki je močan oksidant. V času odsotnosti gostov namestimo električno napravo in jo vključimo. Postopek traja cca.1 uro medtem pa se lahko posvetimo drugim opravilom, saj vse ostalo poteka samodejno. Tako ni potrebno kupovati dragih kemikalij in dišav, ki so praviloma škodljive za okolje in zdravje, poleg tega pa prihranimo čas.
V apartmajih s kuhinjo, se lahko pojavijo trdovratni vonji po kuhanju, pečenju in zažganem. Ozoniranje se je izkazalo kot učinkovit način, da se odstrani tovrstne vonjave.

Čiščenje avtomobilov, kombijev in avtobusov z ozonatorjem

V vozila lahko prodrejo bakterije, glivice in ostali mikroorganizmi. Ti lahko poleg neprijetnega vonja v notranjosti vozila pri marsikaterem človeku sprožijo neprijetne alergične reakcije kot je kihanje, kašljanje in solzenje. Veliko mikroorganizmov v notranjost vozila prodre skozi klimatsko napravo. V notranjem filtru (ki prečiščuje umazanijo, prah, pelod in podobno) se mikroorganizmi pogosto in radi tudi ugnezdijo. Del klimatske naprave je tudi uparjalnik, ki je težko dostopen in je idealno gojišče (vlažno, temno) za bakterije in glivice. Ker je ozon plin, doseže tudi notranjost teh težko dostopnih predelov in odstrani vonjave.

Priporočamo tudi občasno uporabo v turističnih kombijih in avtobusih, saj menimo, da se bodo zlasti na daljših potovanjih izkazale prednosti uporabe ozona v celotnem vozilu.

Uporabniki klima naprav – čiščenje z ozonatorjem

Prostori, kjer se uporablja klima naprava: v notranjih enotah se na lamelah začne nabirati kondenz, kar lahko vodi do pojava neprijetnih vonjav. Ker je ozon v plinski obliki lahko prodre tudi v sicer nedostopne dele lamel.

Ozonator postavimo v prostor, zapremo okna in vrata, nastavimo časovnik in zapustimo prostor. Vsaj 2 ure po zaključku ozoniranja se vrnemo v prostor (ko je ozon večinoma razpadel na kisik) in ga dobro prezračimo. Nato ga postavimo v nov prostor in postopek ponovimo.

Čiščenje z ozonatorjem je na lastno odgovornost. Če upoštevate navodila, je rokovanje zelo enostavno. Naprava ima CE certifikat in je izdelana v Evropi. Za več informacij kaj lahko naredi ozon si preberite na spletu.

Najem ozonatorja:
2 dni …
35 €
3 dni … 45 €
7 dni … 70 €
14 dni … 100 €
vsak naslednji dan 10 €

najem ozonator