DENAS-PCM 6

DENAS PCM 6

DENAS PCM 6

Navdušenje nad novo funkcijo aparata DENAS PCM 6, poimenovano ‘Otroški zdravnik’ (Children’s Doctor), nikakor ne pojenja, kot tudi ne navdušenje nad najnovejšim modelom serije DENAS PCM 6, ki je programsko bogatejši, bolj funkcionalen in z naloženimi barvnimi navodili za izvajanje terapij še enostavnejši za uporabo.
DENAS PCM 6 so takoj proglasili za tehnološki preboj, senzacijo na področju prenosnih fizioterapevtskih aparatov za domačo in tudi terapevtsko rabo.

In kaj je razlog tolikšnega navdušenja? Kaj lahko pričakuje kupec novega, nagrajenega aparata DENAS PCM 6?

Zagotovo je prva stvar, ki zanima vsakogar, terapevtski potencial aparata, torej možnosti, ki jih ponuja za pomoč uporabniku in njegovim bližnjim pri razreševanju in odpravljanju zdravstvenih težav. In tu se skriva eden od razlogov velikega navdušenja uporabnikov. Terapevtske možnosti so resnično obogatene, saj nam poleg vseh programov in kombiniranih frekvenc preteklih modelov iz serije DENAS in DiaDENS, prinaša eno novo frekvenco in sicer 125Hz in eno novo modulirano frekvenco ’77 20′ Hz, in seveda že omenjeni programski sklop ‘Otroški zdravnik’, ki je posebej zanimiv za mlade družine z otroki.

Izbor terapevtskih programov in frekvenc aparata DiaDENS PCM 6 tako zajema:

 • 24 prednastavljenih samodejnih programov s prednaloženimi barvnimi navodili za izvajanje želenih terapij za: alergije, bolečine, hude bolečine, napihnjenost, nevro-cirkulatorne distonije (gibalne motnje), ginekološke bolečine, ginekološke težave, visok krvni tlak, hipotonijo (oslabljen mišični tonus), glava, grlo, drisko, gastro-intestinalne bolečine, zaprtje, kašelj, mišice, prehlad, potenco, ledvica, hrbet, sklepe, slabost, poškodbe in astmo.
 • Programski sklop ‘Otroški zdravnik’ – Prvih nekaj mesecev, odkar je DENAS PCM 6 prisoten na ruskem in ameriškem trgu, je pokazalo, da ta programski sklop predvsem mlade družine izjemno lepo sprejemajo in ga tudi navdušeno uporabljajo. Terapija v tem programskem sklopu je razdeljena po starostnih skupinah in sicer takole: od rojstva do 1. leta, od 1. do 3. leta, od 4. do 7. leta in od 8. do 12 leta starosti. Odvisno od starostne skupine se programi terapije prilagajajo tako v trajanju, kot tudi z izbiro ustrezne terapije, kar pomeni, da so terapevtski programi prilagojeni vsaki starostni skupini posebej. Na primer, večina malčkov do prvega leta starosti oboleva za enakimi obolenji in patološkimi stanji, zato jim v tem primeru priskočijo na pomoč terapevtski programi ‘Napihnjenost’, ‘Driska’, ‘Zaprtje’. Ko leta tečejo, se zaradi povečanih gibalnih sposobnosti otroka, pojavijo druge težave. Tako lahko za starostno skupino od enega do treh let izbiramo še med terapevtskimi programi, kot so “Mišice”, “Poškodbe”, “Bolečine” itn. Z drugimi besedami, po izbiri sklopa ‘Otroški zdravnik’ in ustrezne starostne skupine, lahko starši zlahka izberejo terapevtski program, ki ga iščejo, in izvedejo terapijo za težavo, ki bi se je radi znebili. Z vključitvijo sklopa ‘Otroški zdravnik’ se je močno povečal krog uporabnikov, saj zdaj po njem posegajo tudi mlade družine z otroki.
 • Frekvence 1,0 – 9,9 Hz – Ultra-nizke frekvence za terapevtsko obravnavo specifičnih zdravstvenih težav. 100 usmerjenih frekvenc, vključno s frekvenco 7,8 Hz za terapijo ‘ozemljevanja’.
 • Frekvenca 10 Hz – Univerzalna frekvenca za korekcijo psiho-emocionalnega stanja, za podaljšanje protibolečinskega učinka in notranje obnove. Frekvenca 10Hz prinaša dolgotrajen uravnalni terapevtski učinek. 10Hz je frekvenca možganov.
 • Frekvenca 20 Hz – To je temeljna terapevtska frekvenca za obravnavo biološko aktivnih točk na rokah (Su Jok), stopalih in uhljih. Pomembna pri obravnavi motenj žlez z notranjim izločanjem in neplodnosti. Frekvenca 20Hz prinaša trajnejši regulatorni terapevtski učinek že po 20 do 60 minutah, ki traja več ur. Uporablja se tudi za podaljševanje terapevtskih učinkov drugih frekvenc na notranje organe.
 • Frekvenci 60Hz in 77Hz – To sta univerzalni, najpogosteje uporabljani frekvenci pri obravnavanju lokalnih simptomov in odpravljanju motenj v delovanju notranjih organov. Priporoča se tudi za obravnavo bolečin, izboljševanje lokalnega in regionalnega krvnega obtoka, za obravnavo vnetnih procesov ter pri akutnih motnjah in v času rehabilitacije.
 • NOVA” frekvenca 125 Hz – Ta frekvenca je prenesena iz terapevtskega aparata DENAS Osteo – in sicer programov ‘Glavobol’ in ‘Relaksacija’. Frekvenca 125 Hz deluje blago pomirjevalno, z blokiranjem bolečinskih signalov pa tudi močno proti-bolečinsko.
 • Frekvenca 140 Hz – Posebna frekvenca za obravnavo bolečin, oteklin, vnetij ter rehabilitacijske terapije v primeru obolenj hrbtenice in sklepov.
 • Frekvenca 200 Hz – Uporablja se za odpravljanje ZELO HUDIH BOLEČIN, v primerih poškodb mišično-skeletnega sistema, patologij perifernega živčnega sitema, poškodbah in prvi pomoči, poleg tega pa še v primerih akutnih vnetij, bolečin, akutnih stanjih bolezni, hudi srbečici (piki insektov, alergije), učinkuje na čiščenje dihalnih poti, itn. Učinek traja od nekaj minut do ene ure. Za podaljšanje terapevtskega učinka se priporoča uporabo vse nižjih frekvenc, izmenično tudi ultra-nizkih frekvenc od 1,0 do 9,9 Hz.
 • Modulirana frekvenca 77/10 – Izmenično delovanje frekvenc 77 Hz in 10 Hz pomirja, znižuje krvni tlak, pomaga pri nespečnosti in prinaša splošen občutek mirne sproščenosti.
 • NOVA” modulirana frekvenca 77/20 – Prinaša proti-stresni učinek z odpravo tesnobe, strahu, depresivnosti, ipd. Poleg tega modulirana frekvenca 77/20 prinaša opazen vaskularni (uravnava vaskularni – žilni tonus) in limfno-drenažni učinek.
 • Modulirana frekvenca 77AM povzroča ravno obratne učinke od tistih, ki jih povzroča modulirana frekvenca 7710. Ta tako zvišuje mišični tonus, zvišuje krvni tlak, odpravlja zaspanost in omotičnost. Koristi se tudi pri kozmetični terapiji obraza.
 • Screening je program namenjen diagnosticiranju oz. merjenju energetskega potenciala in odstopanj posameznih predelov na koži. Z njim si pomagamo poiskati s patologijo obremenjene predele na našem telesu. Medtem ko prestavljamo aparat po koži, nam prikazuje energetski potencial v številkah, največja odstopanja pa razkrivajo patološke predele, ki jih je potrebno obravnavati.
 • Program MED (Minimalna Efektivna Doza) Avtomatiziran program, ki je namenjen izvajanju rehabilitacije in preventive v primerih psihične in duševne izčrpanosti, sindroma kronične utrujenosti in obolenj notranjih organov, vključno s preprečevanjem prehladov in gripe v času epidemij. Priporoča se zaporedje terapij 8 – 12 dni zapored, enkrat dnevno.

Poleg nove, bolj ergonomsko zasnovane oblike, novih frekvenc in programskih sklopov, se novi DENAS-PCM odlikuje tudi s povsem drugačnim barvnim LCD zaslonom, ki je zaščiten z na praske odpornim polikarbonatnim steklom.

A to še ni vse. Najpomembnejša novost, ki navdušuje tako začetnike, kot tudi dolgoletne uporabnike aparatov DiaDENS, so digitalna navodila v programskem sklopu ‘Ekspres terapija’ v obliki barvnih ilustracij, ki nam nazorno pokažejo, na katerem predelu in koliko časa je potrebno izvajati terapijo (slika 1). Takšna ilustrirana navodila so bila do zdaj v obliki tiskane knjižice. Ko je enkrat terapija na določenem predelu končana, se zasliši pisk in prikaže se ilustracija naslednjega predela, ki zahteva terapijo. In tako do konca.

Na koncu velja opozoriti še na eno novost, in sicer na to, da je postal aparat večjezičen. Namreč, zdaj ima meni v petih jezikih, in sicer v angleščini, nemščini, francoščini, italijanščini in ruščini.

Minilo je skoraj 15 let od prihoda prvega aparata DENAS na svetovni trg. V tem času smo bili priča velikanskega napredka na vseh področjih njegove uporabe, priročnosti, vzdržljivosti. Brez lažne skromnosti lahko rečemo, da predstavlja prihod novega DENAS-PCM 6 kar nakakšno revolucijo na področju prenosnih fizioterapevtskih aparatov, saj je je veliko več kot zgolj to. Ponuja res veliko terapevtskih in diagnostičnih možnosti, je v koraku s časom, je priročen, vzdržljiv in zagotavlja rezultate, ki nimajo konkurence v tem cenovnem razredu.

Cena aparata DENAS PCM 6 …. 430 € , slovenska navodila, garancija 1 leto, darilo iz orgonita.

Možen nakup tudi različnih dodatkov za aparat (očala, elektrode, masažer, vertebra…).