Najem merilnika CO2 in radona za zdravo bivalno okolje

zanesljiv merilnik zraka Airthings
Zanesljiv merilnik zraka Airthings

Zakaj Najeti Merilnik kakovosti zraka?

V današnjem hitrem tempu življenja, kjer kakovost zraka v naših domovih postaja vedno bolj pomembna, smo se odločili ponuditi najem merilnikov CO2 in radona. Zakaj bi morali biti zadovoljni  zgolj z ugibanjem o kakovosti zraka v vašem domu, ko pa lahko to preprosto izmerite? Tu so razlogi, zakaj bi najem merilnika lahko koristil vam in vaši družini:

  1. Zdravje je Naša Prioriteta: Vse več raziskav kaže, da povišane ravni CO2 lahko negativno vplivajo na zdravje. Z najemom merilnika CO2 lahko aktivno spremljate koncentracijo tega plina v svojem domu in takoj ukrepate, če se pojavijo visoke ravni, kar bo koristilo vašemu zdravju in počutju.
  2. Spremljanje Učinkovitosti Ventilacije: Ste kdaj razmišljali o tem, kako dobro delujejo prezračevalni sistemi v vašem domu? Z najemom merilnika CO2 lahko ocenite učinkovitost prezračevanja, prepoznate morebitne težave in sprejmete ukrepe za izboljšanje kakovosti zraka v prostorih.
  3. Preprečevanje Zmanjšane Produktivnosti: Visoke ravni CO2 niso le škodljive za zdravje, ampak lahko vplivajo tudi na produktivnost in koncentracijo. Z rednim merjenjem ravni CO2 lahko zagotovite, da je vaš dom okolje, ki spodbuja učinkovito delo in boljše šolske rezultate za vaše otroke.
  4. Prilagodljivost z Energetsko Učinkovitostjo: Najem merilnika CO2 vam omogoča, da bolje razumete potrebe vašega doma glede zračenja. S tem lahko prilagodite svoje ventilacijske sisteme in dosežete ravnotežje med kakovostjo zraka in energetsko učinkovitostjo, kar lahko vodi v prihranke pri energiji.
  5. Trajnostno Življenjsko Okolje: Z najemom merilnika CO2 aktivno prispevate k trajnostnemu načinu življenja. Zmanjševanje porabe energije in izboljšanje kakovosti zraka v notranjih prostorih sta ključna koraka k bolj trajnostni prihodnosti.
  6. Enostavno in Zanesljivo: Nudimo vam zanesljive naprave, ki jih lahko enostavno namestite in uporabljate. Poleg tega vam zagotavljamo podporo in nasvete za najboljše izkoristke merilnika CO2 v vašem domu. Merilnik povežete s telefonom in lahko opazujete različne parametre skozi čas, od CO2, radona, škodljivih spojin, temperature, vlage in tlaka.

Najem merilnika CO2 ni le naložba v zdravje vaše družine, ampak tudi korak k ustvarjanju boljšega in bolj udobnega bivalnega prostora. Z našimi merilniki lahko preprosto spremljate kakovost zraka in sprejemate ukrepe za izboljšanje vašega doma. Pridružite se nam pri skrbi za svoje zdravje, produktivnost in okolje ter vdihnite svež zrak v svoj dom ali delovno okolje!

Merilnik kakovosti zraka Airthings Wave plus ima 6 senzorjev in meri ogljikov dioksid, radon, hlapne organske spojine – TVOC, temperaturo, vlago in tlak.

Radon je najpogostejši vzrok za pljučenga raka pri nekadilcih!

Radon, brezbarven in brez vonja, je naravno radioaktivni plin, ki nastaja zaradi razpada urana v tleh in kamninah. Čeprav je radon prisoten povsod na prostem, postane zaskrbljujoč, ko se nabira v notranjih prostorih, še posebej v omejenih prostorih, kot so domovi.

Tisto, kar radon naredi posebej nevaren, je njegova sposobnost povzročanja raka na pljučih. Radon se razpada v radioaktivne delce, ki jih lahko vdihnemo, ti pa se odlagajo v pljučih in oddajajo alfa delce. Prolongirana izpostavljenost tem delcem lahko poškoduje pljučno tkivo in znatno poveča tveganje za raka na pljučih. Presenetljivo je, da radon povzroča na tisoče smrtnih primerov raka na leto, kar ga uvršča med vodilne okoljske vzroke smrti zaradi raka.

Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) in različne zdravstvene agencije poudarjajo pomen merjenja ravni radona v domovih. Ključni razlog je v njegovi tišini in nevidnosti, zaradi česar ga ni mogoče zaznati brez specializirane opreme. Tu postane najem radonskega merilnika nujen za lastnike domov.

Ravni radona se lahko zelo razlikujejo od ene lokacije do druge, celo znotraj iste soseske. Dejavniki, kot so sestava tal, gradnja doma in prezračevanje, vplivajo na koncentracijo radona. Zanašanje na regionalna povprečja morda ne odraža natančno tveganja radona specifičnega za vaše prebivališče.

Najem merilnika radona vam omogoča, da aktivno spremljate in ocenjujete koncentracijo radona v vašem domu. Z rednim merjenjem ravni radona pridobite vpogled v morebitna zdravstvena tveganja in lahko pravočasno ukrepate za njihovo omilitev.

Merjenje ravni radona v vašem domu ni le preventivni ukrep, to je ključni korak k varovanju zdravja vaše družine. Najem radonskega merilnika lastnikom domov in poslovnih objektov omogoča sprejemanje informiranih odločitev, zagotavljanje bivalnega okolja, ki je brez tihe grožnje raka na pljučih, ter krepitev nadzora nad kakovostjo notranjega zraka.

Merilnik CO2 s povezavo Wi-fi

Najem merilnika zraka Airthings Wave plus + aplikacija na telefonu (BT):
15 dni … 50 €
30 dni … 60 € – priporočamo!
45 dni … 80 €
60 dni … 99 € + gratis najem merilnika radioaktivnosti
dostava prek pošte: 7 €

Najem merilnika CO2 + aplikacija na telefonu (Wi-fi):
15 dni … 25 €
30 dni … 35 €
45 dni … 40 €
60 dni … 45 €

Merilnik povežemo s telefonom in spremljamo kakovost zraka skozi čas