Najem merilnika radona – meritve radona

Radioaktivni plin radon je najpogostejši vzrok za pljučnega raka pri nekadilcih

Ali se bojite prisotnosti radona v svojem domu? Brez skrbi kajti vrednost lahko pomerimo! Najem merilnika radona ponuja priročno in stroškovno učinkovito rešitev za zagotavljanje varnosti vašega bivalnega prostora.

Radon je plin, ki je brezbarven in brez vonja, je naravni stranski produkt razpadanja urana v tleh. Dolgotrajna izpostavljenost povišanim ravni radona lahko predstavlja resna tveganja za zdravje, zato je ključnega pomena redno preverjanje ravni radona v vašem domu, kjer so rizična območja, ali pa to naredimo takrat ko je prostor povečini zaprt (med kurilno sezono).

Najem radonskega merilnika je preprost in učinkovit način za spremljanje kakovosti zraka v zaprtih prostorih. Naši naprave niso le natančne, temveč tudi enostavne za uporabo. Z najemom merilnika radona dobite dostop do sodobnega detektorja, ki zagotavlja natančne meritve in vam omogočajo jasno razumevanje ravni radona v vašem domu.

Z analizo podatkov, ki jih dobimo z meritvami radona, lahko ugotovimo, ali je potrebno izvajati ukrepe, ki preprečujejo našo izpostavljenost temu plinu. To ponavadi vključuje vsakodnevno zračenje prostorov, preglede prostorov in če je potrebno tudi gradbene posega, ki preprečujejo dotok radona.

Zakaj izbrati najem merilnika radona?

  1. Dostopnost: Razumemo pomen cenovno ugodnih možnosti, ko gre za zagotavljanje varnosti vašega doma. Naše storitve najema merilnikov radona ponujajo stroškovno učinkovite rešitve brez kompromisov glede natančnosti.
  2. Priročnost: Testiranje na radon ne sme biti zapleten postopek. Naš postopek najema je preprost, kar vam omogoča, da hitro pridobite radonski merilnik in začnete spremljati kakovost zraka v svojem domu.
  3. Zanesljivost: Zaupajte v natančnost detektorja radona Airthings. Zagotavljamo zanesljive naprave, ki zagotavljajo natančne meritve in vam dajejo zaupanje v rezultate. Pomembno je, da se radon meri vsaj 1 mesec, ker le ta iz dneva v dan niha, odvisno od vremenskih pogojev, ker le tako dobite natančno povprečno vrednost. Izposoja merilnika za nekaj dni je neprimerna.
  4. Strokovno vodenje: Ne veste, kako uporabljati radonski merilnik? Nudimo vam pomoč pri nameščanju in tolmačenju rezultatov ter morebitnih ukrepih.

Ogled primerov vdora radona v objekt

Ne dovolite, da bi radon ogrozil vaše dobro počutje – najemite detektor še danes in bodite brezskrbni. Stopite v stik z nami, da izveste več o pomenu testiranja na radon in kako vam lahko naše rešitve najema koristijo vam in vaši družini. Pomembno: radon je potrebno meriti vsaj 30 dni, da boste dobili bolj natančne rezultate! Tedenski najem ne pride v poštev, kajti koncentracija se spreminja z vremenom.

Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) predlaga referenčno raven radona v zraku v prostorih 100 Bq/m³ (becquereli na kubični meter). Ta raven velja za sprejemljivo v splošnih bivalnih prostorih.

Od meseca marca 2018 je v veljavi nova Uredba o nacionalnem radonskem programu – UV4 (Ur.l. RS. Št 18/18), kateri namen je zagotavljanje varstva pred povečano izpostavljenostjo radonu.

Najem detektorja radona Airthings
Najem detektorja radona Airthings z beleženjem meritev in alarmom

Merilnik kakovosti zraka Airthings Wave plus ima 6 senzorjev in meri ogljikov dioksid, radon, hlapne organske spojine, kemikalije – VOC, temperaturo, vlago in tlak.

Najem merilnika radona Airthings Wave plus + aplikacija na telefonu (BT):
15 dni … 50 €
30 dni … 60 €
45 dni … 80 €
60 dni … 99 €

Najem merilnika radona Radon Eye + aplikacija na telefonu (BT):
15 dni … 50 €
30 dni … 79 € – priporočamo !
45 dni … 99 €
dostava preko pošte: 7 €      

Najem merilca radona

Radon Eye – napredni detektor radona

Radon eye detektor
Radon Eye detektor radona

Radon Eye podjetja FTLAB je napredni detektor radona, ki ponuja bistveno izboljšano občutljivost – 20-krat večjo v primerjavi z drugimi detektorji radona za domačo uporabo. Ta povečana občutljivost je posledica njegove edinstvene tehnologije ionizacijske celice, ki omogoča natančne meritve v samo eni uri namesto običajnih 24 ur. Več o Radon Eye si oglejte tukaj.