Pogoji poslovanja

Lastnik spletne strani je podjetje (v nadaljevanju Bodizdrav)
B l u e n e t  S e b a s t j a n  R i b a r i č  s.p.
M a r x o v a 3 1, 6330 Piran
DŠ: 574 275 26
MŠ: 157 505 8000

Pravica do nakupa / najema

Pravico do nakupa ali najema na portalu Bodizdrav imajo gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Dostopnost informacij
Bodizdrav se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Vse cene so končne. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med Bodizdrav in kupcem je v spletni trgovini Bodizdrav sklenjena v trenutku, ko Bodizdrav kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Bodizdrav kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Bodizdrav in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Rok dostave
Vsa naročila odpošljemo v roku 1-3 dni. Naročila pošljemo, ko prejmemo nakazilo na TRR.

Načini plačila
Portal omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • po dogovoru z gotovino

Stroški pakiranja in dostave so napisani ob izdelku ali pa sporočimo ob nakupu, ker je odvisno od teže ali velikosti paketa in veljajo znotraj RS.

Izdaja računa

Bodizdrav po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila/plačilom.

Kode za popust
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek portala Bodizdrav . Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Bodizdrav ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• V formular za naročilo vpišite promocijsko kodo
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

Postopek nakupa

V obrazcec zgolj vpišite svoje podatke in naziv izdelka ter pošljite.

Postopek najema

V obrazec zgolj vpišite svoje podatke in naziv izdelka ter pošljite. Napravo lahko osebno prevzamete in pogodbo podpišete ob prevzemu.

Pri izposoji prek pošte vam pošljemo predračun. Ko je le ta plačan vam pošljemo še pogodbo o najemu, nato napravo pošljemo na vaš naslov.

Ko je enkrat račun plačan in se premislite ter najema ne želite, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 15 eur za vračilo denarja in pripravo pogodbe.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • Bodizdrav lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe za naročilo blaga

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@bodizdrav.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: B l u e n et   S e b a s t j a n   R i b a r i č s.p., M a r x o v a 31, 6330 Piran, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Bodizdrav uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

 • Bodizdrav za nedoločen čas hrani naslednje podatke kupcev Bodizdrav : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo.
 • Bodizdrav navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Podatki o osebnih dokumentih, pogodbah, plačilu se pobrišejo ob vračilu izposojene naprave.

Komunikacija
Bodizdrav bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Pravno obvestilo 
Portal Bodizdrav in vsi podatki na njem, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Bodizdrav se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Bodizdrav včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Bodizdrav kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

Pritožbe in spori
Bodizdrav spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Bodizdrav se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info @ bodizdrav.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Bodizdrav bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Bodizdrav se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Bodizdrav prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.