5G sevanje – napad na človeka in okolje

Kakor je zapisal inštitut INIS, so omrežja 5. generacije mobilne telefonije (5G) v fazi implementacije. »Poleg obstoječih makro celic bo omrežje vsebovalo tudi manjše celice, ki bodo omogočale veliko gostoto prenosnih hitrosti na posameznem področju. Ta naj bi se z uporabo novih frekvenc in novih naprednih anten povečala tudi do 1000 krat glede na dosedanje mobilne tehnologije.« Kot pojasnjujejo, bo »napredna« tehnologija zavladala v industriji, živeli naj bi v »pametnih« domovih, mestih, avtomobilih – skratka vse okoli nas bo tehnologija nenehnega prenosa in zbiranja podatkov. Povedano drugače, omrežje 5G se uvaja zato, da bi olajšalo delovanje tehnologije, ne izboljšalo življenja ljudi. Letos so gasilci v San Franciscu poročali glede težav s spominom, potem ko so v bližini njihove postaje namestili oddajnik 5G. Ko so zamenjali gasilsko postajo, kjer tega oddajnika ni bilo, so njihovi simptomi izginili.

Kakor opozarjajo številni znanstveniki in novinarji, zdravstvene nevarnosti sevanja omrežja 5G niso preverjene in predstavljajo grožnjo za zdravje okolja in ljudi, na kar opozarjajo številne študije. Najpogosteje v množične medije pridejo le tiste raziskave, ki podcenjujejo nevarnost sevanja 5G. Kajti kot vemo, je mobilna telefonija eden največjih medijskih oglaševalcev. Bodo večinski mediji na račun našega zdravja, spregledali vsa grozeča opozorila? Tudi vrhunskega nevrokirurga dr. Vinija Khurana, ki je že več let opozarja, da sevanje mobilnih telefonov pozvroča tumorje in da je bolj nevarno kot kajenje?

Nevarnosti povečanega sevanja v okolju pomenijo: okvarne DNA (vodi v rakava obolenja), oksidativni stres (predčasno staranje), motnje v presnovi, znižanje melatonina (motnje spanja), motnje v možganskem metabolizmu glukoze, nastanek stresnih proteinov (številne bolezni).

Beri dalje TUKAJ!

Posted in Novice.