Boj z artritisom je lahko naraven in učinkovit

Artritis ima več kot 100 različnih simptomov, je predvsem zaznamovan s bolečinami in togostjo sklepov, ki se običajno poslabšata s starostjo. Najpogostejši obliki sta osteoartritis in revmatoidni artritis. Razumevanje teh stanj in raziskovanje naravnih zdravil lahko posameznikom omogoči učinkovitejše obvladovanje njihovih simptomov.

Razumevanje artritisa

Osteoartritis je najpogostejša vrsta artritisa. Pojavi se, ko se zaščitni hrustanec, ki blaži konice kosti, sčasoma obrabi. Čeprav lahko osteoartritis poškoduje katerikoli sklep, najpogosteje prizadene sklepe na rokah, kolenih, bokih in hrbtenici. Simptomi običajno vključujejo bolečine, togost in otekanje, s zmanjšanim obsegom gibanja v prizadetih sklepih.

Revmatoidni artritis pa je avtoimunska motnja. Pri revmatoidnem artritisu imunski sistem napade tkiva sklepov, kar povzroči vnetje, ki lahko razjeda tkivo sklepov in vodi v kronične bolečine, otekanje in nazadnje deformacijo.

Simptomi in diagnozaartritis

Pogosti simptomi artritisa vključujejo bolečine v sklepih, otekanje, togost in zmanjšan obseg gibanja, ki se lahko razlikujejo glede na resnost in so lahko občasni. Čeprav so ti znaki in simptomi značilni indikatorji, prava diagnoza artritisa zahteva celovit pristop, ki vključuje fizične preglede, slikovne preiskave, kot so rentgenski žarki ali MRI in krvne preiskave.

Naravni pristopi za lajšanje artritisa

Čeprav so pogosto potrebni medicinski posegi, mnogi posamezniki najdejo olajšanje s pomočjo naravnih metod. Tukaj je nekaj naravnih pristopov, ki jih velja upoštevati:

1. Prilagoditve prehrane

To, kar jeste, lahko vpliva na vaš artritis. Vnetna živila lahko poslabšajo simptome, medtem ko bogata prehrana z anti-vnetnimi živili lahko pomaga zmanjšati bolečine in otekanje.

2. Redna vadba

Čeprav se morda zdi nasprotno, če doživljate bolečine, redna vadba lahko pomaga zmanjšati simptome artritisa. Aktivnosti, kot so hoja, plavanje ali kolesarjenje, lahko povečajo moč in prožnost brez preobremenitve sklepov. Joga in tai chi sta lahko koristna, saj ponujata nežne raztezne vaje in položaje, ki izboljšujejo gibljivost.

3. Nadzor telesne teže

Prekomerna telesna teža lahko poveča pritisk na težo nosilne sklepe in prispeva k razgradnji hrustanca. Ohranjanje zdrave teže lahko zmanjša bolečine in prepreči nadaljnjo škodo sklepov.

4. Prehranska dopolnila

Določena dopolnila so znana po svojih protivnetnih lastnostih in sposobnosti zmanjševanja simptomov artritisa. Sem spadajo kurkuma, ki vsebuje kurkumin, ki pomaga zmanjšati vnetje; glukozamin in hondroitin, priljubljena za zdravje sklepov; in ribje olje, bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, ki znano lajšajo togost in bolečine v sklepih.

5. Topli in hladni terapevtski postopki

Preprosti topli in hladni postopki lahko naredijo veliko razliko pri bolečinah zaradi artritisa. Dolgi, topli tuši ali kopeli – še posebej zjutraj – pomagajo razrahljati sklepe. Električne odeje ali vlažne toplotne blazinice ponoči ohranjajo sklepe sproščene. Hladni postopki so najbolj primerni za lajšanje bolečin, oteklin in vnetij sklepov. Hladno oblogo iz gela ali vrečko zamrznjenega sadja ovijte v brisačo in jo nanesite na boleče sklepe za hitro olajšanje.

6. Umirjanje in meditacija: Zmanjševanje stresa lahko izboljša vaše splošno počutje in posredno vpliva na vaše simptome. Meditacija z zavedanjem, na primer, lahko zmanjša stres, tako da izboljša vaš odziv nanj, kar lahko pomaga zmanjšati bolečino in olajšati depresivne simptome, ki so pogosto povezani z artritisom.

Artritis lahko bistveno vpliva na vašo kakovost življenja, vendar lahko integracija tako medicinskih kot naravnih zdravil prinese olajšanje in izboljša funkcijo. Pred začetkom novega režima zdravljenja se vedno posvetujte z zdravnikom, še posebej, če načrtujete uporabo dopolnil ali radikalne spremembe prehrane ali vadbenih navad. Z uravnoteženim pristopom, ki vključuje tako znanstveno podprte metode kot naravna zdravila, je obvladovanje artritisa in ohranjanje aktivnega ter izpolnjujočega življenja bolj dosegljivo.

BIOPTRON medicinska svetlobna terapija je inovativen pristop, ki ga uspešno uporabljate za obvladovanje simptomov artritisa. Ta terapija vključuje uporabo polarizirane svetlobe za spodbujanje naravnih procesov samozdravljenja telesa. Gre za neinvazivno, brezbolečinsko zdravljenje, ki ga je mogoče uporabljati doma ali v klinikah.

Koristi BIOPTRON-a za artritis

  1. Zmanjšanje bolečin: Številni uporabniki BIOPTRON terapije poročajo o zmanjšanju bolečin v sklepih. Svetlobna terapija pomaga blokirati bolečine, ki jih prenašajo živčne celice na prizadetem območju.
  2. Zmanjšanje vnetja in togosti: Terapija lahko zmanjša vnetje in jutranjo togost, ki sta pogosta simptoma revmatoidnega artritisa in osteoartritisa. Izboljšan krvni obtok, ki je posledica Bioptron svetlobnega zdravljenja, pomaga zmanjšati te simptome, izboljšuje gibljivost sklepov in udobje.
  3. Izboljšana obnova tkiva: BIOPTRON svetloba lahko spodbuja obnovo tkiva, kar je koristno za zdravje sklepov. S spodbujanjem proizvodnje kolagena in podpiranjem obnove vezivnega tkiva lahko pomaga ohranjati elastičnost in prožnost sklepov.
  4. Enostavno in varno: Glede na to, da je BIOPTRON svetlobna terapija neinvazivna in ne uporablja UV sevanja, je varna in brez neželenih učinkov.

Bioptron si lahko izposodite pri nas, dobili pa boste tudi nekaj brezplačnih nasvetov glede prehrane, ki bo dobro dopolnila terapijo z Bioptronom. Preiskušeno deluje!

Posted in Novice and tagged , , .