Kako se osvoboditi živega srebra?

Z zmanjševanjem bremena težkih kovin, še posebej živega srebra, se v Sloveniji ukvarjajo predvsem zdravilci. Vsi so si enotni, da o pravem razstrupljanju lahko govorimo šele, ko se rešimo amalgamskih zalivk.

Sam postopek zamenjave zalivk pa je lahko tvegan in lahko pripelje do dodatne zastrupitve. Brušenje stare plombe sprošča veliko več živega srebra (tudi do 10.000 µg Hg) kot vgradnja nove. To živo srebro vdihujemo, prodira tudi skozi sluznico, in če vam stare plombe ne bodo takoj posesali, tvegate, da je boste večji del zaužili. Zato izberite zobozdravnika, ki upošteva varnostne protokole za varno odstranitev amalgama iz vaših zob.

Naravna zaščita pred posegom

Za lastno varnost lahko pred posegom telo prepojite s čim več klorofila, ki ima to čudovito lastnost, da nase veže težke kovine in jih izloča iz telesa, preden se začnejo nalagati v tkivih.

Pri izbiri alg si različni viri niso enotni. Nekateri priporočajo spirulino in klamatske alge, drugi klorelo, tretji ječmenovo travo. Na tem področju je težko trditi, kateri viri so verodostojni, ker praviloma vsak priporoča tisto, kar prodaja. Če izhajamo iz kriterija količine klorofila, potem ga je v spirulini veliko manj kot v drugih naštetih virih. Če gledamo s stališča čistosti, potem imajo prednost alge (predvsem klorela), pridelane v sterilnem okolju. Če pa govorimo o sinergijskem učinku ter o energiji živil in mikrohranil, potem največ koristnih snovi najdemo v ekološko gojenih superživilih.

Lahko vas potolažimo, da nobena izbira ne bo slaba. Vsa kakovostna superživila z velikim odstotkom klorofila bodo delovala razstrupljevalno. Katera izmed njih bodo delovala najbolje, pa boste morali začutiti sami.

Pri količinah se priporočila v pripravljalni fazi gibljejo okrog 3 grame trikrat dnevno. Na dan, ko obiščete zobozdravnika, je zelo dobro, da imate v žepu nekaj tablet klorele ali ječmenove trave, ki jih pogrizete, zadržite v ustih nekaj minut in nato izpljunete. Klorofil bo nase vezal hlape živega srebra. S tako visokimi odmerki nadaljujemo še tri dni, potem lahko količino prepolovimo.

Razstrupljanje po posegu

Ko smo se rešili amalgamov, se pravo razstrupljevanje šele začne. Živo srebro, ki se je v času odstranjevanja amalgamov sprostilo v telo, bo krožilo še nekaj tednov in ga je treba „pobrati”, preden se zasidra. Tudi pri tem vam je v veliko pomoč klorofil.

Ko ste pospravili tisto, kar je plavalo po krvi, se lahko lotite tkiv. Ker so se težke kovine že naložile v tkivih, jih je treba vrniti v krvni obtok. Tega ne smemo početi preveč na hitro, ker lahko prehitro sproščanje poslabša stanje. Nabirali ste jih desetletja, zato si bodite pripravljeni za razstrupljanje vzeti vsaj nekaj mesecev časa.

Za razstrupljanje v tej fazi začnemo izbranemu viru klorofila (nekateri priporočajo tudi aloe vero) dodajati tudi čemaževo tinkturo, ki ima to lastnost, da začne živo srebro iz tkiv sproščati v kri. Seveda je pomembno, da tako sproščeno živo srebro klorofil „ulovi” in ga odvede iz telesa, preden se zasidra v kakšnem drugem tkivu. Zato moramo nadaljevati z jemanjem alg ali ječmenove trave v višjih odmerkih (idealno je trikrat po 3 grame na dan). Če si finančno ne morete privoščiti velikih odmerkov, si zapomnite, da je pogostost jemanja pomembnejša od količine. To pomeni, da bo zaužitje treh gramov enkrat na dan učinkovalo manj, kot če vzamete trikrat dnevno en gram.

Obstajajo tudi drugi naravni viri klorofila, kot so sočene zelene rastline, koprive in svež čemaž. Spomladi je divje zelene hrane v izobilju. Odmerek vam le težko priporočimo, vendar boste že sami začutili, koliko očiščevalnega delovanja lahko prenesete. Različni viri se strinjajo, naj ta razstrupljevalna faza traja vsaj dva meseca, potem lahko začnemo z naslednjo.

V tretji fazi, ko smo očistili tkiva in kri, lahko zaorjemo še globlje in se lotimo razstrupljanja živčevja, možganov in kostnega mozga, kjer so največje deponije živega srebra. V tej fazi lovilcu (algam, aloe veri) in sprožilcu (čemažu) dodamo še koriandrovo tinkturo. Ameriški zdravnik dr. Yoshiaki Omura je v raziskavah s koriandrom odkril posebnost tega zelišča. Koriander odpira živčne celice, ki nato izločajo živo srebro. To se prestavi v kri, kjer ga zaužite snovi lahko vežejo in izločijo iz telesa.

Priporočila o odmerkih se tudi pri tem od vira do vira precej razlikujejo. Eni priporočajo dvakrat po 3 kapljice na dan, drugi trikrat po 10 kapljic. Odvisno je seveda od koncentracije tinkture, zato vam priporočamo, da odmerek prilagodite napotkom proizvajalca pripravka, za katerega se boste odločili. Odmerki so vedno individualni, ker so odvisni tudi od pripravljenosti vašega telesa za izločanje strupov. Če se pojavijo hemoroidi, izpuščaji ali drugi znaki prehitrega razstrupljanja, odmerke tinktur zmanjšajte. Telesu lahko pomagate pri razstrupljanju tudi s klistirjem ali s kopelmi v slani vodi.

Za vse faze pa velja, da vse našteto ne bo delovalo, če ne bo vaša limfa imela dovolj vode za splakovanje strupov. Dva do dva in pol litra kakovostne vode je minimalni pogoj, če se boste lotili velikega pospravljanja. Ob tem se izogibajte hrane, obremenjene s težkimi kovinami, alkohola in svinjine. S to fazo vztrajajte vsaj dva meseca.

 

Članek je z dovoljenjem uredništva prevzet iz portala Zazdravje.net
Posted in Novice.