Celjenje rane – kako ga pospešimo?

Za celjenje rane vam bomo razkrili napravo, ki vam skrajša čas okrevanja.

Kakšni so postopki zdravljenja v primeru, da se rana ne zaceli?

Rane je treba redno previjati in uporabljati sterilne materiale. Če se ne celi ali se zagnoji, zdravniki pošljejo bolnika k specialistu, ki odredi zdravljenje. Če je rana globoka in se ne celi, včasih tudi obrežejo kožo, da preprečijo nadaljnjo okužbo.

Od česa je odvisno celjenje rane?

V veliki meri je celjenje rane odvisno od zdravja bolnika. Kadar gre za zdravega človeka, se rana običajno normalno celi. Če gre za starejšega človeka, ki ima še kakšne pridružene kronične bolezni, je celjenje počasnejše. Največje težave pri celjenju ran se pojavljajo pri bolnikih z diabetesom tipa 2, pri tistih, ki imajo povišan krvni tlak ali težave s srcem. Lahko bi rekli, da k celjenju zelo pripomore zdrav življenjski slog: torej gibanje in zdravo prehranjevanje ter izogibanje slabim razvadam, tobak, alkohol, hitra hrana. Na ta način v kri prihaja več kisika, več hranil in rana se prej zaceli.

V Slovenskem prostoru je zaradi kronične rane letno zdravljenih okrog pet tisoč pacientov. Večinoma so to pacienti s sladkorno boleznijo in aterosklerozo. Za celjenje rane je ključnega pomena čim boljši obtok krvi in limfe. Najboljše zdravilo za rano je naša kri, ki pripelje k celicam kisik in vsa ostala hranila, ki so potrebna za obnavljanje mehkega tkiva.

Oteženo celjenje kronične rane je prisotno predvsem v pogojih motene mikrocirkulacije in slabega celičnega metabolizma v okolici, kar je značilno za napredovalo aterosklerozo ožilja ali pa sladkorno bolezen. Pogosto se z oteženim celjenjem srečujemo tudi pri zdravljenju preležanin in opeklin.

celjenje ran, rane z Bioptronom
Pospešimo celjenje ran s svetlobo

Celjenje ran po operaciji in šivanju mora biti hitro

Cilj celjenja ran po šivanju in kateremkoli operativnem posegu je zlasti hitrost celjenja in zmanjševanja možnosti nastanka brazgotin. Tako kot pri drugih ranah in poškodbah pa je nujno, da spremljamo proces celjenja rane in opazujemo morebitne spremembe, ki bi lahko vodile do razvoja okužb.

Klinično testirana, dokazana in certificirana za medicinsko celjenje ran pri otrocih in odraslih je svetlobna terapija Bioptron, ki pospeši mikrocirkulacijo.

BIOPTRON celi rane bolje in do dvakrat hitreje, zmanjšuje bolečine, neugodje in brazgotine.

Uspešno se uporablja pri:
• poškodbah, kot so opekline in rane
• kroničnih ranah, kot so razjede na nogah, razjede zaradi pritiska in stopalne razjede zaradi diabetesa
• operativnih posegih

Aparat si lahko izposodite pri nas po dostopni ceni. Presenečeni boste nad njegovimi učinki, kar pričajo številni uporabniki.

Posted in Novice and tagged , .