Skrbite za higieno jezika?

Strganje jezika je po ajurvedi rutinski postopek znotraj vsakodnevnega čiščenja ustne votline. S strganjem jezika odstranjujemo bakterije, ostanke hrane, glivice, toksine in odmrle celice iz celotne površine jezika.

Med spanjem naš prebavni sistem še vedno deluje in odstranjuje vse stranske toksične produkte našega telesa tudi na površino jezika. Če teh toksinov ne postrgamo z jezika,  se reabsorbirajo nazaj v naše telo in lahko povzročijo respiratorne in prebavne težave ter obremenjujejo imunski sistem.

Zobozdravniki so v raziskavah ugotovili, da je strgalo za jezik mnogo bolj učinkovito pri odstranjevanju toksinov in bakterij z jezika kot zobna ščetka. Čeprav krtačenje in uporaba zobne nitke učinkovito odstranita ostanke hrane, dejansko ne odstranita bakterij. Skoraj polovica oralnih bakterij živi v globokih razpokicah našega jezika; strganje jezika pa odstrani toksično oblogo z jezika.

Baker je naravni antibakterik in antimikotik, na njem bakterije odmrejo, plastika pa je odlično leglo bakterij, zato jo odsvetujemo. Bakterije, kvasovke in virusi hitro odmrejo na kovinskih bakrenih površinah. Preberite si študijo in kupite si strgalo za jezik.

Posted in Novice.