Stres povzroča bolezni

Nova Bemer terapija lahko uspešno zmanjša učinke stresa
Stresni hormoni vplivajo na regulativne mehanizme v telesu. V primeru, da se soočamo z dolgotrajnim stresom, lahko le ta resno škodi našemu zdravju, npr. preko nepravilnega delovanja krvnega obtoka. V tesnem sodelovanju raziskovalne ekipe Inštituta za mikrocirkulacijo v Berlinu in BEMER Int. AG, pod vodstvom univerzitetnega docenta dr. med. Rainer- ja Klopp- a, jim je uspelo učinkovito stimulirati cirkulacijo v najmanjših krvnih žilah skozi ciljne telesne dražljaje.
Vsak stres ni enak in vsak reagira nanj drugače v različnih stresnih situacijah. Stres žene telo v stanje alarma s pomočjo stresnih hormonov. Dvigne krvni tlak in poveča srčni utrip. To je smiselno, za kratek čas, vendar pripelje do množičnih okvar obtoka in posledično do neravnovesja v telesu. Na eni strani imajo celice povečano potrebo po delovanju, na drugi strani pa so slabše oskrbljene zaradi motenega krvnega obtoka. Nadaljnji učinek nepravilnega delovanja le tega je upočasnitev pretoka krvi in povečanje odpadnih snovi v krvnih žilah, kar lahko vodi v stenozo. Tveganja za zdravje so velika: stenoza koronarnih arterij, miokardni infarkt, možganska kap in druga.

Bemer pomaga
Bemer terapija stimulira gibanje najmanjših krvnih žil, normalizira porazdelitev krvi v območju tako imenovane mikrocirkulacije in s tem občutno zmanjša nekatere pomembne učinke stresa. Celice, organi in tkiva so bolje oskrbljeni; presnovne odpadne snovi se odstranijo. Izboljša se pretok krvi in tveganje se lahko ponovno zmanjša.

Seveda pa je Bemer terapija uporabna tudi na drugih področjih. To je koristna zdravstvena preventiva; podpira zdravilne in obnovitvene procese in deluje kot zelo učinkovito dopolnilno zdravljenje pri kroničnih boleznih in degenerativnih stanjih. Tudi v primerih, ko so bile izčrpane že vse možnosti za zdravljenje, so bili zabeleženi uspehi.

Bemer terapija se uporablja tako v vrhunskih športih, kot tudi v poslovnem okolju za izboljšanje duševnih in telesnih sposobnosti. Naprava Bemer je certificiran medicinski pripomoček, ki se uporablja na klinikah in v zasebnih praksah, pa tudi v domačem okolju.

Posted in Novice and tagged , , .