Znanost o terapiji Bemer

Naprava BEMER je bila razvita pod okriljem prof. dr. W. A. Kafka iz univerze v Munchnu, ki je povezan s prestižnim inštitutom Maxa Plancka v Nemčiji. Inštitut je formalno, neodvisno, nevladno in neprofitno združenje nemških raziskovalnih inštitutov za napredek v znanosti.

Dr. Kafka je razvil veliko odkritje, priznano in patentirano na mednarodnem nivoju, za učinkovito izvajanje pulzne terapije z elektromagnetnim poljem na tak način, da je neinvazivna, nežna in predstavlja celovit način zdravljenja telesa. Terapija temelji na znanstvenih raziskavah in je klinično dokazana v smislu doslednih in visoko učinkovitih rezultatov in jo je mogoče razložiti na osnovi bio kemičnih procesov.

Terapija temelji na načelih fizike, interakcije magnetnih polj z električno nabitimi delci kot so ioni. Ionska izmenjava in ionsko črpanje določa presnovo vseh celic kateregakoli živega organizma. Pulzirajoče elektromagnetno polje s posebnimi značilnostmi spodbuja biološko kemijske procese, ki se nanašajo na posamezne celice, kar povzroča sekundarne učinke na fiziologijo organizma, človeka ali žival.

Čeprav poznamo terapijo magnetnega polja že stoletja, njeni učinki na živih organizmih niso bili nikoli zares razumljeni in tudi rezultati v primeru medicinskih aplikacij so si bili v nasprotju veliko let. Posledično ji medicinska stroka ni dajali dosti pozornosti. Tako je bilo do začetka šestdesetih let, ko so v ZDA in Sovjetski zvezi pričenjali s programi vesoljskih poletov. Odsotnost težnosti in zemeljskega magnetnega polja na poti na Luno sta spodbudili raziskave o pomenu magnetnega polja na človeka. Prisotnost magnetnega polja za obstoj živih organizmov je osnovni pogoj za življenje.

V zadnjih štiridesetih letih je elektromagnetna terapija naredila ogromen preskok s pozitivnimi učinki v medicini in dosegla vrhunec v znanstvenem pristopu, s ponovljivimi in doslednimi rezultati.

Čeprav so bili številni dokumenti v zvezi z elektro terapijo magnetnega polja objavljeni v mednarodnih medicinskih revijah v zadnjih 15 letih in kljub izredno visoki stopnji učinkovitosti takšnega zdravljenja v primeru kroničnih bolezni in zdravljenja ran / zlomov, glavni tok medicine še ni vključil takšne terapije v učne načrte medicinskih šol, bolnišnic ali zdravstvenih praks.

Del razlage za tak strokovni odpor je v dejstvu, da obstaja množica ljudi, ki prodajajo magnetne naprave iz različnih virov, ki so po učinkovitosti blizu “talismanom sreče”. Domnevne lastnosti takih pripomočkov je težko razpoznati in se enačijo s šarlatanstvom, pogosto pa je tudi v resnici temu tako. Na vsakem novem področju, kjer v veliki meri prevladujejo nevednost in kvečjemu iskreno nerazumevanje znanstvenih načel, bo nastalo veliko izdelkov, naprav in terapij, ki obljubljajo veliko, vendar so nične na trdnih dokazih. Na žalost pogosto resne, znanstveno utemeljene terapije, z ustreznimi kliničnimi študijami pristanejo v isti kategoriji.

Drugi del razlage pa je skeptičnost stroke in včasih celo aroganca do nečesa novega na svojem področju, ki „ne more biti, ker še nisem slišal česa takega”. Pogosto “rutinsko dokazano” nadomešča vso radovednost, da bi poskusili nekaj novega. Lahko je sicer res bolj varno in hitreje za zdravnika, vendar ne nujno bolj učinkovito za pacienta!

Prevladujoči sodobni vidik medicinskega usposabljanja se je osredotočil izključno na operacije in farmacevtski pristop in preprosto ni vključeval magnetne terapije katere koli vrste, kljub napredku na tem področju v zadnjem desetletju ali dveh. Vse večje specializacija zdravnikov (tako kot na vseh drugih strokovnih področij), daje prednost reševanju kliničnih problemov na podlagi njihove usposobljenosti in izkušenj. Čeprav je to razumljivo, se ta pristop nagiba k ignoriranju novosti.

Obstajata dve perspektivi medicinske znanosti o delovanju človeka:

1 Telo je kot stroj iz delov, ki se obrabijo, se popravijo in / ali zamenjajo (srčni kirurgi, ortopedi, strokovnjaki za nos, grlo, ušesa itd.)
2 Telo je kot kompleksna kemična tovarna, kjer množica kemikalij regulira vse procese in interakcije, potrebne za pravilno delovanje. Ti procesi se lahko spreminjajo z dodajanjem, nadomeščanjem ali kontrolo razpoložljive kritične snovi- s farmacevtskimi izdelki oz. zdravili.

Ti dve perspektivi imata svoje mesto in kirurgi in farmacevtski izdelki vsak dan opravljajo odlično delo po vsem svetu. Včasih pa so boljša izbira lažje in nežnejši terapije, ki so neinvazivne in nimajo negativnih stranskih učinkov ali pa se uporabljajo skupaj s konvencionalno medicino.

Naravo interakcij živih organizmov s pulzirajočim elektromagnetnim poljem pa je morda mogoče razložiti tudi s tretje perspektive.

Tretji vidik je vpogled v človeško telo kot celoto iz osnovnih gradnikov, pravimo jim celice, ki se same regulirajo, vendar so med seboj povezane in imajo možnost samozdravljenja. Obstaja približno 100 000 000 000 000 celic v človeškem bitju, morda nekaj milijonov več ali manj, vsaka je specializirana za posebno funkcijo, odvisno od tega, kje v telesu se nahaja (mišična vlakna, tkivo kože, kostni mozeg, trebušna slinavka, živčne celice, celice imunskega sistema in še veliko, veliko več). Ko vse te celice delajo to, kar morajo, se je telo sposobno vrhunsko psihično in fizično odzivati. Telo je popolnoma zdravo! Obstaja samo eno odlično zdravstveno stanje, in to je, ko vse celice delujejo v sozvočju in na svojem vrhu.

Ko celice ne morejo, zaradi kakršnega koli razloga, pravilno opravljati svoje posebne funkcije, občutimo to kot stanje lokaliziranih bolečin, bolezen ali slabo vitalnosti in splošna zmogljivost telesa je oslabljena. Disfunkcija nekaj 100 000 celic na določenem območju morda sploh ni opazna, ampak nekaj milijonov “nesrečnih” celic v trebušni slinavki lahko povzroči diabetes. Pri neki drugi osebi so disfunkcionalne celice lahko skoncentrirane v želodcu, kar povzroča razjede zaradi prekomernega stresa, v kolenu lahko pride do artritisa itd.

Vzrok za disfunkcionalnost celice je skoraj vedno posledica slabega metabolizma, visoka stopnja kislosti v celici vodi do fizioloških učinkov, kot so pomanjkanje kisika v tkivu. Daljše in vztrajno pomanjkanje kisika v celici pomeni, da gre celica v spiralo smrti, deluje vedno slabše, in po nekaj letih zlorabe, celotna funkcija propade. Oseba ni več sposobna delovati na normalni ravni, vitalnost pojenja in pričnejo se kronična obolenja. Navadno takrat ugotovimo, da je primerno medicinska oskrba povezana tudi z visokimi stroški.

To vse se pogosto zgodi pri ljudeh, ki presegajo 50 let in je sprejeto kot problem staranja prebivalstva. V resnici je problem življenjski slog! Nepravilen način dihanja, pomanjkanje redne in smiselne vadbe, slaba prehrana in prehranjevalne navade, visoka raven vsakodnevnega stresa in toksinov v zraku in vodi, ne oskrbujejo zadosti s kisikom naših organov in tkiv in rezultat je kronična bolezen.

Če obstaja metoda vplivanja ali popravljanja dnevne zlorabe naših teles in ohranjanja ter povečevanja kakovosti življenja v vseh starostnih obdobjih in v zvezi z raznolikim spektrom obolenj in tegob, zakaj ne bi poskusili?

Kaj nam omogoča BEMER metoda?

Fiziološki učinki:

 • Izboljšana oskrba celic s kisikom
 • Močno izboljšana makro in mikro cirkulacijo
 • Izboljšano elastičnost žil
 • Hitro celjenje ran in regeneracijo
 • Aktivacijo celičnega metabolizma
 • Stimulacijo prenosa živčnega impulza
 • Izboljšano odstranjevanje telesnih strupov in toksinov.
 • Splošno dobro počutje in visoka stopnja vitalnosti ter zdravje.

Terapija BEMER ima odlične rezultate pri

 • Zdravljenju trdovratnih bolečin, depresije in celo hiperaktivnih otrok
 • Zdravljenju ran in celjenju zlomov; pooperativna terapija
 • Zdravljenju degenerativnih bolezni sklepov in hrbtenice
 • Zdravljenju fibromialgije, revmatizma in artritisa
 • Zdravljenju migrene, glavobola, tinitusa
 • Zdravljenju akutnih stanj kot tudi bakterijskih okužb
 • Hitri regeneraciji po tekmovanjih in pri športnih poškodbah
 • Hitri regeneraciji po vadbi in celjenju zlomov v športu
 • V dentalni medicini posledično skrajša celjenje in zmanjšuje bolečino.
Posted in Novice and tagged , , , .