Vitalife terapija kot pomoč pri gripi

Nasvet: Vsi vemo, da igra imunski sistem pomembno vlogo pri vsaki bolezni. Zato POZIVAMO VSE LASTNIKE Vita-Life, da jo te dni PREVENTIVNO čim bolj uporabljajo!

Infekcijske bolezni

V človeškem telesu se nahajajo bilijoni mikroorganizmov. Mnogi izmed njih so nedolžni in jih človek nujno potrebuje, kot na primer bakterije zdrave črevesne flore. Kadar v telo vdrejo tuje klice, povzročijo infekcijske bolezni, ki so nalezljive. Prenašajo se s telesnim stikom, krvjo in izločki, okuženimi jedmi in pijačami, po zraku ali z živalmi in s piki insektov. Dva od najbolj poznanih povzročiteljev bolezni so virusi in bakterije. Bakterije so enocelični organizmi, ki jih je v telesu na milijarde, ki pa lahko živijo tudi izven njega. Razmnožujejo se s cepitvijo na dva dela. Večina bakterij je neškodljiva, kot na primer tiste v prebavnem traktu. Obstajajo pa tudi take, ki povzročajo bolezni, ko bodisi direktno napadejo telo ali izločajo strupeno snov (toksin). Bakterijske infekcije zdravimo bodisi z antibiotiki ali preventivnim cepljenjem.

Virusi so najmanjši poznani mikroorganizmi. So najpogostejši vzrok za infekcijske bolezni in večinoma relativno neškodljivi. Razmnožujejo se lahko samo v živih celicah. Človek je gostitelj za mnoge viruse. Ker virusi živijo v celicah, ni učinkovitega zdravila za njihovo zatiranje. Če bi uporabili snovi, ki ubijajo viruse, bi poškodovali tudi celice. Zato lahko pri virusnih obolenjih odpravljamo samo simptome in preprečujemo širjenje infekcije. Človeško telo ni brez moči proti patogenim vsiljivcem.

Obramba proti bolezenskim klicam poteka v treh stopnjah: koža je prva ovira, ki jo je treba premagati, pri čemer je znoj, ki vsebuje aseptične snovi, še dodatna zaščita. Če patogeni povzročitelji kljub temu vdrejo v telo, jih obrambni sistem napade in onesposobi. Ker mnoge vrste mikroorganizmov ne morejo preživeti pri visokih temperaturah, se aktivira zvišanje temperature – človek dobi vročino. Tam, kjer so naravne odprtine, se nahajajo tudi obrambni sistemi; oko je, na primer, zaščiteno s solzno tekočino, ki vsebuje snovi za boj proti bakterijam. Mnogo odprtin v telesu, pa tudi notranji predeli, je obloženih s sluznicami.

Ob vdoru tujega telesa proizvaja sluznica sluz, ki veže vsiljivca nase. Posebni telesni organi, kot vranica in jetra, so prav tako zadolženi za zatiranje infekcij. Ti organi filtrirajo nevarne substance iz krvi in jih odplaknejo. Želodčna sluznica izloča solno kislino, ki uničuje klice v hrani. Limfni sistem in kri sta oborožena z belimi krvničkami, ki napadajo in ubijajo vdirajoče organizme. Limfni sistem je omrežje kanalov, skozi katere se limfna tekočina pretaka po telesu.

Limfne drenaže čistijo odpadke iz telesnega tkiva, tako da v limfnih vozlih filtrirajo strupene snovi. Bela krvna telesca poleg strupov zajamejo tudi povzročitelje bolezni, jih napadejo in uničijo. To je najuspešnejša in prva linija našega obrambnega sistema. Limfni sistem poleg tega proizvaja protitelesca, ki onesposobijo tuja telesa. Protitelesca in antitoksini nevtralizirajo strupe in bakterije. Ta avtomatična imunska reakcija se upira vsaki invaziji virusov in bakterij. Ko so enkrat nastala protitelesca proti neki določeni bolezni, prizadeti za to boleznijo ne zboli več. Govorimo o imunosti.

S cepljenjem lahko povzročimo umetno imunost. Cepivo sestoji iz oslabljene oblike povzročitelja in stimulira telo za proizvajanje protitelesc, ki pogosto ostanejo v njem vse življenje in ga ščitijo. Poleg cepljenja poznamo še druge možnosti za pomoč telesu pri njegovi naravni obrambi. Bakterijske infekcije zdravimo z antibiotiki. Antibiotike pridobivamo iz živih gliv (n.pr. penicilin). Penicilin, trimethropim, tetracyclin in erythromycin so najbolj uporabljani antibiotiki. Vsak od njih je uspešen pri določenih boleznih. Uničujejo bakterije in ovirajo njihovo razmnoževanje.

 

Gripa

Pravo gripo moramo razlikovati od gripalnega efekta (običajnega prehlada), ker jo lahko povzroči le eno virusno deblo. Za virus gripe je značilno, da stalno spreminja svoj videz in zato človek ne more razviti trajnih obrambnih sil. Virusi se prenašajo po zraku, pa tudi kapljično (z govorjenjem), s kihanjem in poljubljanjem. Za virus gripe so najugodnejše nizke temperature.

Gripa se začne z nahodom, bolečinami v grlu in kašljem ali kihanjem in je sprva v vseh simptomih podobna preprostemu prehladu. Dodatno se pogosto pojavijo bolečine v okončinah in pekoče oči. Vročina lahko naraste preko 38 st. C. V mnogih primeri se pridruži še črevesna infekcija (črevesna gripa). Gripa traja prav tako dolgo kot prehlad (7-9 dni), toda okrevanje traja dalj časa, t.j. telo potrebuje najmanj dva do tri tedne počitka in med tem časom ga je treba posebno varovati pred škodljivimi vplivi in napori; v nasprotnem primeru lahko gripa postane življenjsko nevarna, kot ptičja gripa na Japonskem leta 1998.

Če imajo pacienti težave z dihanjem, izločajo v izkašljani sluzi kri, imajo modrikasto kožo ali močno kašljajo, se je treba takoj posvetovati z zdravnikom. Kakor proti prehladu, tudi proti gripi ni učinkovitega zdravila, toda obstaja preventivno cepljenje (proti določenim virusom), ki ga priporočajo predvsem starejšim in imunsko oslabljenim ljudem. Kadar nastopi vročina, je treba v posteljo. Kdor podcenjuje gripo, mora računati s hudimi posledicami, npr. s pljučnico.

Učinek magnetne terapije pri gripi: blaži bolečine, zavira vnetje, krepi imunski sistem, regenerira. Magnetno-resonančna stimulacija (MRS) ne uničuje klic direktno, temveč stimulira nastajanje obrambnih celic in ustvarja boljšo zaščito proti virusu.

Pravilna uporaba MRS pri gripi:

– Blazina za celo telo: 4-6x dnevno po 8 minut: zjutraj stopnja 150%, opoldne stopnja 100%, popoldne stopnja 50%, zvečer stopnja 10%
– Dodatne terapevtske oblike: vlažni kisovi ovoji okrog meč, aromaterapija, homeopatija, osteopatija, TCM, urinska terapija, visoke doze vitamina C, cink, fitoterapija (ameriški slamnik,  astragalova korenika, cvetni pelod, ginseng).
– Posebno navodilo: blazino za celo telo položimo v posteljo! Mnogo tekočine!
– Opozorilo ob začetni reakciji: pri ca. 25% pacientov se nahod v akutni fazi poslabša. Pri 8% temperatura sprva naraste (zato je pri starejših osebah bolje počakati na fazo brez vročine).
Uspeh: 90-100%, dober do zelo dober uspeh.

Vir: ”Practice of magnetic Field Therapy”, dr. Christian Thuile, M.D.

Posted in Novice and tagged , , , , , , , , .